İSVEÇ POSTASI
İsveç’in çeşitli bakımevlerinde kalan 18 yaş altı çocukların çetelerin ağına düşerek suç işledikleri bilinen bir gerçekliktir. Polis, çocukların ve gençlerin suça itilmelerinin önüne geçebilmek için büyük çaba harcamaktadır.
Güney Bölgesi Polisi, yaptığı basın açıklamasında, giderek daha fazla ebeveynin çocuklarının suçlular adına şiddet eylemlerinde bulunacağından endişe duyduklarında polisle iletişime geçmeye başladığını ve bunun önleyici çalışmalara katkıda bulunduğunu yazdı.
Polis Güney Bölgesi operasyon merkezinin (RDC) operasyonel sorumlusu Mats Karlsson, “İpuçları fark yaratıyor ve bilgi aldığımızda hızlıca harekete geçebiliyoruz” diyor.
Polise göre, şiddet içeren eylemleri gerçekleştirenlerin çoğunlukla SIS ve HVB evlerinden kalan çocuklar ve gençler olduğu görülüyor, ancak yetkililere göre birçok genç saldırgan evde yaşıyor. Karlsson, ebeveynleri çocuğun davranış değişikliklerine, kimlerle vakit geçirdiğine ve dijital olarak ne tür bağlantılar kurduğuna dikkat etmeye çağırıyor.
