İSVEÇ GÜNEY BÖLGESİ POLİSİ ÇOCUK ASKERLERİ DURDURDU

Güney Bölgesi Polisi, İsveç’in güneyinde çete bağlantılı suç işlemeye hazırlanan çocuk yaşta olan yaklaşık 20 çocuk askeri eylemlerinden önceden haberdar olarak suç işlemelerini önlediğini açıkladı. Polise göre, Kasım ayı boyunca 13 ila 17 yaş arası gençler arasında meydana gelebilecek yaklaşık 20 ciddi şiddet olayı böylece önlenmiş oldu.

İSVEÇ GÜNEY BÖLGESİ POLİSİ ÇOCUK ASKERLERİ DURDURDU
İSVEÇ GÜNEY BÖLGESİ POLİSİ ÇOCUK ASKERLERİ DURDURDU Admin
Bu içerik 375 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

İsveç’in çeşitli bakımevlerinde kalan 18 yaş altı çocukların çetelerin ağına düşerek suç işledikleri bilinen bir gerçekliktir. Polis, çocukların ve gençlerin suça itilmelerinin önüne geçebilmek için büyük çaba harcamaktadır.

Güney Bölgesi Polisi, yaptığı basın açıklamasında, giderek daha fazla ebeveynin çocuklarının suçlular adına şiddet eylemlerinde bulunacağından endişe duyduklarında polisle iletişime geçmeye başladığını ve bunun önleyici çalışmalara katkıda bulunduğunu yazdı.

Polis Güney Bölgesi operasyon merkezinin (RDC) operasyonel sorumlusu Mats Karlsson, “İpuçları fark yaratıyor ve bilgi aldığımızda hızlıca harekete geçebiliyoruz” diyor.

Polise göre, şiddet içeren eylemleri gerçekleştirenlerin çoğunlukla SIS ve HVB evlerinden kalan çocuklar ve gençler olduğu görülüyor, ancak yetkililere göre birçok genç saldırgan evde yaşıyor. Karlsson, ebeveynleri çocuğun davranış değişikliklerine, kimlerle vakit geçirdiğine ve dijital olarak ne tür bağlantılar kurduğuna dikkat etmeye çağırıyor.

#İsveç #Çocuk askerler #Suç örgütleri İsveç Güney Bölgesi Polisi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
ATATÜRK: “ÖĞRETMENLER YENİ NESİL SİZİN ESERİNİZ OLACAKTIR”
ATATÜRK: “ÖĞRETMENLER YENİ NESİL SİZİN ESERİNİZ OLACAKTIR”
BUGÜN 5 ARALIK TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKININ TANINMASININ 90. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN
BUGÜN 5 ARALIK TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKININ TANINMASININ 90. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN