STOCKHOLM’DA SOMA İÇİN MİTİNG YAPILDI

Cumartesi günü (17 Mayıs) Soma’da maden kazasında yaşamlarını yitiren madenciler için Stockholm Sergel Meydanı’nda bir miting düzenlendi. Mitingede maden kazasının sorumlularının yargı önüne çıkarılıp hesap sorulması istendi.

STOCKHOLM’DA SOMA İÇİN MİTİNG YAPILDI
STOCKHOLM’DA SOMA İÇİN MİTİNG YAPILDI
Bu içerik 1743 kez okundu.

Sergel Meydanı’ndaki protesto mitingine yaklaşık iki yüz elli civarında bir gelen katılımcılar, burada maden kazasında ölenleri anarken, maden kazasının bir kader değil, ihmaller sonucu olduğunu belirterek sorumlularından hesap sorulmasını istediler.


Miting bir dakikalık saygı duruşun ardından atılan sloganlarla meydan meydanı çınlattı. Atılan sloganlarda dikkat çekenler arasında, “Hükümet istifa”,” Katil başbakan”, “Soma’da hesap sorulsun”  geliyordu.


sergel meydani bayrak isvecpostasi.com
 

Sergel Meydanı’na Türk bayraklarıyla gelen bir grup katılımcıya mitingi düzenleyenler adına müdahale yapıldı ve bayraklarını kapatmaları istendi. Bu isteğe uymayan katılımcılar ile düzenleyenler arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Bayraklarını kapatmayacaklarını ve alanda kalacaklarını ısrarla dile getiren katılımcıların dedikleri oldu.






Mitingde konuşan konuşmacılar özelleştirmenin getirdiği daha çok kar etme uğruna işyeri güvenliğinin hiçe sayıldığını ve madenlerde her yıl onlarca insanın göze göre göre öldüğünü dile getirdiler. Maden kazalarında gerekli denetimleri yapmayan ve önlemler alınmasını sağlamayan hükümetlerin baş sorumlu olduğunu vurguladılar. Türkiye’nin ILO’nun kararlarını hiçe saydığına dikkat çektiler. Meclise verilen araştırma önergesini reddeden AKP ve hükümetinin baş sorumlu olduğunu defalarca dile getirdiler.


Miting okunan işçi şiirleriyle son buldu.


İsveç Postası














Stockholm Soma maden kazası mitingi Sergel meydanı miting Soma maden kazası
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
ATATÜRK: “ÖĞRETMENLER YENİ NESİL SİZİN ESERİNİZ OLACAKTIR”
ATATÜRK: “ÖĞRETMENLER YENİ NESİL SİZİN ESERİNİZ OLACAKTIR”
BUGÜN 5 ARALIK TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKININ TANINMASININ 90. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN
BUGÜN 5 ARALIK TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKININ TANINMASININ 90. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN