ORTADOĞU’DAKİ KARIŞIKLIK İSVEÇ’TEKİ GÜVENLİĞİ DE ETKİLİYOR

İsveç Güvenlik Polisi, ABD ve İsrail’in İran’a karşı başlattığı savaşın İsveç’i de çeşitli yönlerden etkileyeceğine inanıyor. Yetkililerde, Ortadoğu'daki karışıklık İsveç'teki güvenliği de etkiliyor, görüşü egemen gibi görünüyor.

ORTADOĞU’DAKİ KARIŞIKLIK İSVEÇ’TEKİ GÜVENLİĞİ DE ETKİLİYOR
ORTADOĞU’DAKİ KARIŞIKLIK İSVEÇ’TEKİ GÜVENLİĞİ DE ETKİLİYOR Admin
Bu içerik 168 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

İsveç Güvenlik Polisi (Säpo) basın açıklamasında belirttiğine göre, Ortadoğu’daki gelişmenin hem İsveç'te hem de yurt dışında başta Amerikan, İsrail ve Yahudi çıkarları olmak üzere, artan bir tehdit oluşturduğunu değerlendiriyor. İsveç Güvenlik Polisi, "İsveç'teki İran muhalif grupları ve bireyleri için de bir tehdit söz konusu" diye yazıyor.

İsveç Güvenlik Polisi ayrıca, durumun "İran liderliğinin algılanan düşmanlara karşı eylemleri konusunda artan belirsizlik ve öngörülemezlik" anlamına geldiğini ve bunun da "İran liderliği arasında artan bir risk iştahı anlamına gelebileceğini" değerlendiriyor.

Güvenlik Servisi Operasyon Şefi Fredrik Hallström, TT'ye verdiği röportajda, İran'daki durumun İsveç'teki  Amerikan ve İsrail hedeflerine yönelik saldırı riskini artırdığını, ancak aynı zamanda İsveç Yahudileri ve sürgündeki İranlılara yönelik saldırı riskini de artırdığını söyledi.

Fredrik Hallström, ”İsrail ve ABD'nin İran'a karşı yürüttüğü askeri operasyonla güvenlik durumu daha da kötüleşti ve İsveç'i de etkiliyor” diyor. Yetkililer, tehditlerin öncelikle İsveç'e değil, savaşa katılan ülkelere veya Yahudiler ve muhalif sürgünler gibi toplumdaki bireysel gruplara yönelik olduğunu değerlendiriyor.

Hallström, "Hedef mutlaka İsveç değil, ancak İsveç'in bir arena olarak kullanıldığı başka hedefler de var. Bunlar öncelikle Amerikan, Yahudi ve İsrail hedefleri, ancak İsveç'te bulunan muhalif gruplar da var" diyor.

#Ortadoğu #Savaş #ABD #İsrail #İran #İsveç güvenlik İsveç Güvenlik Polisi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
ATATÜRK: “ÖĞRETMENLER YENİ NESİL SİZİN ESERİNİZ OLACAKTIR”
ATATÜRK: “ÖĞRETMENLER YENİ NESİL SİZİN ESERİNİZ OLACAKTIR”
BUGÜN 5 ARALIK TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKININ TANINMASININ 90. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN
BUGÜN 5 ARALIK TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKININ TANINMASININ 90. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN