GRETA THUNBERG İÇİN BELGESEL FİLM YAPILDI

İklim aktivisti Greta Thunberg, yeni belgesel filmi "The Strikers"ın yayınlanmasının ardından büyük bir heyecan yaşıyor. Bu arada, dünyanın en güçlü adamı Donald Trump'a da sert bir eleştiri yöneltiyor. ETC ile yaptığı bir röportajda, bu sert eleştirisini detaylı bir şekilde anlatıyor.

GRETA THUNBERG İÇİN BELGESEL FİLM YAPILDI
GRETA THUNBERG İÇİN BELGESEL FİLM YAPILDI Admin
Bu içerik 522 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

Greta Thunberg, İsveç meclisi binası önünde iklim için yaptığı okul greviyle dünya çapında dikkat çektiğinde henüz 16 yaşındaydı. O zamandan beri, şu anda 23 yaşında olan iklim aktivisti ve temsil ettiği "Gelecek İçin Cuma Günleri" hareketi için çok şey değişti.

İsveçli kız olarak tanınan ve iklime olan bağlılığıyla dünyanın dört bir yanındaki insanlara ilham veriyor. BM Genel Sekreteri'nden Papa’ya ve Hollywood yıldızlarına kadar herkes, önem verdiği bu dava için verdiği mücadeleyi takdir ediyor.

Ayrıca Greta, prestijli Amerikan dergisi Time'ın kapağında yer aldı ve New York'taki BM'de konuşma yaptı. Ayrıca, ABD Başkanı Donald Trump ile de arası açıldı. Hem ilk döneminde hem de daha yakın zamanda Thunberg, Trump'ı sosyal medyada eleştirdi.

Greta Thunberg'in kendisi de iklim konusundaki kararlılığının sadece olumlu tepkiler yaratmadığını fark etmiş durumda. Bu ve daha fazlası, 15 Mayıs'ta sinemalarda gösterime girecek olan yeni "Strikers" belgeselinde ele alınıyor.

Film, toplum tarafından taşlanmaktan terörist olarak etiketlenmeye nasıl geldiğimizi anlatıyor. Greta Thunberg, ETC'ye verdiği demeçte, "Artık fikirlerimizi, sanki dinlenmeye ihtiyaç duymayan delilermişiz gibi, bir kenara itmek daha kolay" diyor.

Sanki nörodiverjan (nörolojik bir terim) bazı çocuklar, fosil yakıt lobisi, politikacılar ve medya onlara karşı çalışırken, tüm dünyanın sorumluluğunu omuzlarına almış gibiydiler.

Ayrıca İsveç'te kendini güvende hissetmediğini de anlatıyor. Sert tartışma ortamı, geleceğe dair bakış açısını karamsar kılıyor. Greta ETC'ye, “Uzun bir ömür yaşamayacağımı kabul ettim. Ama sahte bir rahatlık içinde yaşamaktansa, her şeyi iyileştirmek için elimden gelen her şeyi yapmayı tercih ederim” diyor.

#Greta Thunberg #Belgesel film #The Strikkers
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
ATATÜRK: “ÖĞRETMENLER YENİ NESİL SİZİN ESERİNİZ OLACAKTIR”
ATATÜRK: “ÖĞRETMENLER YENİ NESİL SİZİN ESERİNİZ OLACAKTIR”
BUGÜN 5 ARALIK TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKININ TANINMASININ 90. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN
BUGÜN 5 ARALIK TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKININ TANINMASININ 90. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN