Büyükelçi Kaya Türkmen’den oy kullanma çağrısı

14 Eylül’de İsveç’te yapılacak genel ve yerel seçimler için Türkiye Stockholm Büyükelçisi Kaya Türkmen, vatandaşlarımızı seçimde oylarını kullanmaya çağırdı.

Büyükelçi Kaya Türkmen’den oy kullanma çağrısı
Büyükelçi Kaya Türkmen’den oy kullanma çağrısı
Bu içerik 1848 kez okundu.

Büyükelçi Türkmen bu çağrısını elçiliğin Facebook sayfasından yaptı. İsveç’te yapılan seçimlerde oy kullanma sıralamasında göçmen grupları arasında Türkler en düşük sırada bulunuyor. İsveç’teki Türk sivil toplum örgütlerinin çabaları bu sonucu değiştirmeye yetmemişti. 14 Eylül’de yapılacak seçimlerde Türklerin yüzde ne kadarı oy kullanacak  merak konusudur. Türk örgütleri katılımı artırmak için çabalarını sürdürüyorlar.


Sayın Büyükelçi Kaya Türkmen’in açıklaması şöyledir:
 

Değerli vatandaşlarım,


14 Eylül 2014 tarihinde İsveç'te Parlamento ve mahalli idareler seçimleri yapılacaktır. 


İsveç'te yaşamayı seçmiş, İsveç vatandaşlığını kazanmış, İsveç Devletinin sağladığı imkanlardan yararlanan bireyler olarak sesinizi duyurmanın en etkin, en sonuç verici yolu, vatandaşlık haklarınızın en önemlilerinden olan oy verme hakkınızı kullanmanızdır. Yaşamaya karar verdiğiniz İsveç'in yönetiminde söz sahibi olmak sizin elinizdedir. 


Bu düşüncelerle sizleri oy kullanmaya davet ediyorum. Hangi parti size daha yakın geliyorsa o partiye oy veriniz. Bazı partilerde Türk adaylar var. Tercih oylarınızla bu adayları destekleyebilirsiniz. 


İsveç’te yaşayan Türkler olarak oy kullandıkça toplum içindeki ağırlığınız artacak, sözünüze daha fazla kulak verilecek, sorunlarınıza çözüm üretilecektir. 


Bu vesileyle hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum.


Kaya Türkmen
T.C. Stokholm Büyükelçisi

isveç seçim kaya türkmen 14 eylül isveçte oy kullanma
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ