Stockhom'da dolandırıcılara darbe

İsveç polis geceleri insanların cüzdanlarına, banka kartlarına dadanan ve şifrelerini elde ederek kontolarındaki paraları boşaltan çete üyelerine büyük darbe vurdu.

Stockhom'da dolandırıcılara darbe
Stockhom'da dolandırıcılara darbe
Bu içerik 1985 kez okundu.

Gece polis bir dizi operasyon gerçekleştirerek dolandırıcıların önde gelen önemli sekiz kişisini gözaltına aldı. Polis uzun süredir Stockholm merkez, Stureplan, Medborgarplatsen, Hornstull gibi çeşitli alanlarda izlediği dolandırıcıları tespit ederek yakaladı. Dolandırıcılar gece geç saatlerde özellikle sarhoş olan insanların 7-Eleven ve Mc Donalds gibi yerlerde alışveriş yapan kişilerin cüzdanlarını ya da banka kart şifrelerini öğrenerek bir biçimde kişinin kartını elde ediyor ve sonra hesabındaki paraları boşaltıyorlardı.


Polis dolandırıcılık şubesi yetkilileri, “bizim tahmin ettiğimizden çok fazla insan bu dolandırıcılar tarafından soyulmuş durumda” açıklamalarını yapıyorlar. Polisin dolandırıcıları tespit etmesinde mobese kameralarının önemli bir yeri var. Polis yetkilileri çetenin şimdiye kadar elde ettiği paranın meblağını bilmediklerini belirtiyorlar.


Polis bildirdiğine göre yakalananların hepsi de yabancı kökenli ve yaşları 20 ile 40 arasında değişiyor. Polis çalışmalarına devam edeceğini daha fazla kişinin yakalanabileceğini vurguluyorlar.


Bu yakalama olayından sonra Noel alışverişlerinin daha güvenli bir hal alacağını dile getiren yetkililer, zarar görecek insanların suç duyurusunda bulunmasını istiyor.


İsveç Postası

stockholm dolandırıcılık hırsızlık çete
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
ATATÜRK: “ÖĞRETMENLER YENİ NESİL SİZİN ESERİNİZ OLACAKTIR”
ATATÜRK: “ÖĞRETMENLER YENİ NESİL SİZİN ESERİNİZ OLACAKTIR”
BUGÜN 5 ARALIK TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKININ TANINMASININ 90. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN
BUGÜN 5 ARALIK TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKININ TANINMASININ 90. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN