TGB, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü düzenledi

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Stockholm’un merkezindeki Sergel Meydanı’nda ’10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’nü düzenledi.

TGB, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü düzenledi
TGB, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü düzenledi
Bu içerik 2642 kez okundu.

TGB, akşam saatlerinde gerçekleştirdiği anma gününe Stockholm’da yaşayan vatandaşlar bayraklarıyla katıldılar.  Anma günü saygı duruşu ve Ulusal Marşımızın okunmasıyla başladı.
 

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’nde açılış konuşmasını TGB Başkanı Seda Aksoy yaptı. Seda Aksoy, konuşmasını Atamızın aramızdan ayrıldığı gün olan 10 Kasım’ın bir yas günü değil, aksine O’nu ve yaptıklarını anlama, kavrama günü olduğunu dile getirerek, “Türkiye bir bütündür. Türkiye’nin bütünlüğü M. Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarının çizmiş oldukları Misaki Milli sınırlarıdır. Bu çizilen sınırların kaldırılması ülkemizde kaos yaratmak isteyenlerin tek engelidir. Türkiye Cumhuriyetinin altına böylesine bir dinamit yerleştirilmişken gün yas tutma günü değil, O’nun çizdiği sınırlara, düşüncelerine ve devrimlerine sahip çıkma günüdür. Atatürk bedenen aramızdan ayrılmış olsa da, düşüncelerini, ‘Yurtta barış, dünyada barış’ şiarını ilke edinen Türk gençliği olarak Cumhuriyeti ve bağımsızlığını savunma noktasındayız. Ülkemizde ve dünyada barış istiyoruz. Bölge ülkelerinin birliği, bölgede barış demektir” dedi.


Aksoy, iki M. Kemal vardır diyerek konuşmasını sürdürdü. “Biri ben et ve kemik, ikinci M. Kemal ben onu ben kelimesiyle ifade edemem, O ben değil, bizdir. O, memleketin her köşesinde yeni düşünce, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve mücadeleci bir topluluktur. ‘Ben onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektiği şeyleri tatbik içindir.’ O, M. Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken M. Kemal da O’dur.”


Seda Aksoy konuşmasının sonunda ‘ANT’ı hep birlikte söyleterek, katılımcılardan mücadele yönünde söz aldı.


İkinci konuşmacı olarak İsveç Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Mustafa Sönmez söz aldı. Konuşmasında bugünlerin M. Kemal Atatürk’ü anlamak, düşüncelerini irdelemek ve gelecek kuşaklara anlatmak olduğunu belirterek, “O, bedenen aramızdan ayrıldı. Ruhen bizmle, ruhen bizim gönüllerimizde yaşıyor ve bizler yaşadıkça da yaşamaya devam edecektir. Bugün ülkemiz Büyük önder Gazi M. Kemal’in Samsun’a çıktığı günden daha vahim durumdadır. Ülkemiz vatan hainleri tarafından işgal edilmiş durumdadır. Ulu önderi tanımadan, onu anlamadan, onun düşünce dünyasını yorumlamadan ona hakaret eden zavallılardan, aymazlardan geçilmiyor. Atamıza saldırmak onlar için büyük prim yapıyor, baş tacı ilan ediliyorlar. Ülkeyi yöneten iktidar, onun yaptıklarını yıkmanın sevdasına düşmüş, Cumhuriyet düşmanlığı yapıyor” ifadelerini kullandı.


Mustafa Sönmez; “Sevgili gençler, dostlar; bize düşen görev okumak, okumak ve bir daha okumaktır. Kendimizi en iyi bir biçimde geliştirerek, bilgiyle donatmaktır. Ancak böylece Atamızın düşünce dünyasını anlamak, onun düşüncelerini vücudumuzun en ucra hücrelerinde duymaktır. Korkmadan, yılmadan, umutsuzluğa düşmeden onun eseri olan Cumhuriyeti ve değerlerini savunmak, korumaktır. Bu mücadelede en büyük güç birlik ve beraberliğimizdir. Biz atamızın düşüncelerinden ve birlik, beraberliğimizden güç alırız. Vatan hainlerine gereken dersi ancak ve ancak bu güçle verebiliriz.

                                                                                                     
Sevgili Gençler, Atamızın Gençliğe Hitabesi’ni, Bursa Nutku’nu defalarca okuyun ve defalarca düşünün... Orada söyledikleriyle bugünlere işaret etmiştir. Cumhuriyetimiz hem içten hem dıştan büyük tehlike altındadır. Gün artık uyanma ve mücadele etme, Cumhuriyete sahip çıkma günüdür” diyerek ülkenin içinde bulunduğu kaosa dikkat çekti.


10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Onuncu yıl marşının okunmasıyla son buldu.


İsveç Postası
 

İsveç Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Mustafa Sönmez













10 kasım anma stockholm sergel meydanı tgb mustafa kemal atatürk isveç - add
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ