HASAN ERDEMİR İLE İVAN HALLSTEDT ORTAK RESİM SERGİSİ AÇTILAR

HASAN ERDEMİR İLE İVAN HALLSTEDT ORTAK RESİM SERGİSİ AÇTILAR

Ressam Hasan Erdemir ve İvan Hallstedt Gamla Stan (Eski şehir) Österlånggatan 3 (Uzun Doğu Sokağı)’deki Galeri T’de dün ortak bir resim sergisi açtılar. Sergi hergün 12.00 - 17.00 saatleri arasında gezilebilir. Amaçlarını, “Amacımız uzun süre hiçbir limana demirlemeden, doğanın diyalektik ritmini yakalamak” olarak tanımlıyorlar

KÜLTÜR - SANAT - 2023-10-14 11:50:58 Bu içerik 455 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

İsveç ile Türkiye arasında gidip gelen bir ayağı İsveç’te diğer ayağı Türkiye’de olan ressam Hasan Erdemir ve İsveçli ressam İvar Hallstedt ile Gamla Stan, Österlånggatan 3’teki Galeri T’de ortak bir resim sergisi açtılar. Her iki sanatçının bir birinden farklı resimleri ve boyama teknikleri, bakış açıları resimlerine de damgasını vuruyor.

                                                               Hasan Erdemir ve İvan Hallstedt

Sanatçılar düşüncelerini, yapmak istediklerini ve hayal dünyalarını, “Amacımız uzun süre hiçbir limana demirlemeden, doğanın diyalektik ritmini yakalamak” olarak tanımlıyorlar.

Hasan Erdemir resme ilkokul öğretmeni olan annesinin sayesinde başladığı ve annesinin okulda ulusal bayramlarda desenler çizerek günün anlamına uygun köşeler hazırladığını hatırlatarak, “resme annemi izleyerek ve onun gölgesinde soyut ve doğa resimleri yapmaya çalışarak başladım. 1969’dan bu yana bilinçli bir biçimde resim yapmaya kendimi geliştirmeye özen gösterdim. Tempere denilen teknikle de çalıştım ve zaman zaman çalışıyorum. Tempere toz boyanın içerisine çeşitli yumurta ve bazı kimyasal maddeler katılarak hazırlanan bir boya türüdür. Alerji yapan bir yönü de var. Şimdilik tür resim yapmıyorum.Onun yerine yağlı boya ve akrilik üzerinde çalışıyorum.”

                                                    Hasan Erdemir'in Zalimin Maskesi adlı tablosu

Ressam Hasan Erdemir kendini kısca şöyle tanımlıyor: ”Ben yakın ve uzak coğrafyalarda ortaya çıkan olaylardan, zorda kalan insanların acısından ve çektikleri zorluklardan etkileniyorum. Türkiye’de yakın zamanda “çocuklarım aç” diyerek kendini yakan bir işçi resmini yaptım.” 

Ressam İvar Hallstedt de resme çok küçük yaşlarda başlayan bir ressam. Resimlerine çok renklik egemen buna “çok renklilik ya da colorist” deniyor. Çevresindeki olaylardan, objelerden etkileniyor ve kendisi de çok arayışlar içerinde farklı şeyler yaratmaya çalışıyor. Resimlerine çok renklilik ve duygusallık damgasını vuruyor. Ivar Hallstedt genellikle Fransız ressamlarından özellikle de Vincent Van Gogh’tan fazlasıyla etkilen bir ressam olarak görülüyor.

Sergi hergün 12.00 – 17 saatleri arasında gezilebilir ve 19 Ekim’e kadar açıktır.

                                                     Hasan Erdemir'in Gordiyon düğümü adlı tablosu

                                                   İvar Hallstedt'in Hasan Ördekleri Yemliyor adlı tablosu

                                                                                        Serginin afişi

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER