İsveçli turistler şaşkın

Son yıllarda İsveç’ten Türkiye’ye yoğun bir turist akını var. Geçen yıl İsveç’ten 700 dolaylarında İsveçli ülkemizi ziyaret etmiş. Bu yıl rekor kırılması söz konusu olabilir.

İsveçli turistler şaşkın
İsveçli turistler şaşkın
Bu içerik 2205 kez okundu.

İsveçliler son yıllarda ülkemize fazla ilgi göstermeye başladılar. Genellikle Antalya ve çevresini tercih eden İsveçlilere, bu yıl havalanı polislerinin bir sürprizi var. Eğer pasaportlarındaki geçerlilik süresi altı aydan azsa, havaalanından geri İsveç’e gönderiliyorlar.


Bu olayı bugün manşetine taşıyan metrolarda bedava dağıtılan METRO gazetesi, İsveçlileri bu konuda uyarıyor. Bir olayada yer veren gazete, İstanbul Atatürk Havaalanı’nda yedi saat nezarette tutulan bir İsveçli kadının gerisin geriye gönderildiğini yazıyor.


İstanbul’un güzelliklerini ve tarihi yerlerini öven gazete yine de pasaportlarını dikkatli kontrol etmelerini yazıyor. Daha önceki yıllar böyle bir uygulamanın içerisine girmeyen havaalanı polislerinin turizm mevsimin yoğunlaşmaya başlaması nedeniyle böyle bir uygulamanın içerisine girmesi pek anlaşılır gibi değil.


Türkiye’nin Turizm Ataşelikleri yoluyla tur operatörlerini bilgilendirmesi ve ona göre bilet alan kişilerin gerekli işlemleri yapmaları daha kolay bir yol değil miydi? İnsanlar Avrupa’daki Türk Turizm Ataşeliklerinin neler yaptığını merak ediyorlar?..


İsveç Postası olarak bizde en kısa sürede bu konuları ele alan yazılara yer vereceğiz...


İsveç Postası

Türkiye İsveç Pasaport İsveçliler şaşkın
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ