AVUSTURALYA’DA REHİNE DRAMI

Avusturalya’nın Sydney kentinde bir kahvehaneye baskın yapan silahlı bir kişi 40 yakın müşteriyi rehin aldı. Kahvehaneden gizlici kaçmayı başaran birisi kahvehane çalışanı ikisi müşteri olan kişiler kahvehanede kırka yakın insanın bulunduğunu bildirdiler.

AVUSTURALYA’DA REHİNE DRAMI
AVUSTURALYA’DA REHİNE DRAMI
Bu içerik 1243 kez okundu.

Olayın duyulması üzerine bölgeye çok sayıda polis gönderildi. Basın olaya büyük ilgi göstererek bölgeyi abluka altına aldı. Olay yerel saatle Pazartesi günü 15.45 dolaylarında meydana geldi. Polisin bütün çabalarına karşın silahlı kişiyle uzun süre iletişim kurulamadı. Olay esnasında ya da sonrasında yaralanlar olup olmadığı ve silahlı kişinin rehinelere nasık davrandığı bilinmiyor.


Silahlı kişi siyah bir bez üzerine yazılmış ”Allah birdir, ondan başka Allah yoktur. Muhammed Onun elçisidir” IŞİD bayrağını andıran yazıyı tutmaya zorladığı haber veriliyor. Çeşitli haber ajanslarına göre ağır silahlı polisler bölgeyi abluka altına aldığı yönünde. Silahlı kişinin rehineleri elleri pencerenin çerçevelerini yapışık olarak sokağa bakan tarafında tuttuğun görüldüğü bildiriliyor.


Avusturalya başbakın Tony Abbott  Ulusal Güvenlik Kurulu’nu acil toplantıya çağırdığı haber veriliyor.Abbott, ”Bu açık ve oldukça tedirgin edici bir olay. Bütün Avusturalyalar kendilerini gövenlikte hissetsinler, çok iyi eğitilmiş polis gücüne sahibiz. Onlar işlerini profesyonelce  yaparbilirler” ifadelerini kullanıyor.


İsveç Televizyonu SVT1’nin sabah haberlerine göre silahlı saldırganla polis iletişim kurmuş durumda ama saldırganın ne istediğine yönelik henüz ipuçları konusunda bilgi yok.


İsveç Postası

avusturalya kahvehane dramı silahlı kişi sydney ışid
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ