TÜRKİYE’DE UTANÇ KARARLARI SÜRÜYOR!..

TBMM’den sonra adalete de “utanç kararı” çıktı. AKP’nin iktidara geldiği 2002 Kasım’ından bu yana yolsuzluk, hukuksuzluk, adam kayırma ayrıca yandaş basın, yandaş işadamı ve yandaş ihale kapatma olayları tüm hızıyla sürüyor. Kayseri’de görülen ve Eskişehir’de Ali İsmail Korkmaz’ın öldürülmesine karışan ikisi polis sekiz kişiye hafif cezalarının verilmesi dolaysıyla “utanç kararı” olarak adlandırabilecek bir karar çıktı

TÜRKİYE’DE UTANÇ KARARLARI SÜRÜYOR!..
TÜRKİYE’DE UTANÇ KARARLARI SÜRÜYOR!..
Bu içerik 1574 kez okundu.

Eskişehir'deki Gezi protestoları sırasında üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın linç edilmeye kalkışılmasından 38 gün sonra ölümüyle ilgili dava 7. celsede karara bağlandı. 


Korkmaz davasından adalet için utanç kararı çıktı.


Eskişehir'de, Gezi Parkı protestoları sırasında saldırıya uğrayan ve tedavi gördüğü hastanede 38 gün komada kaldıktan sonra kurtarılamayan Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın ölümünden sorumlu tutulan 3'ü polis 8 kişinin yargılandığı davanın duruşmasına bugün Kayseri'de devam edildi.


Duruşmada, sanıklara son sözleri soruldu. Sanık fırıncı İsmail Koyuncu: "Suçsuzum, beraat istiyorum." Sanık E.Harlar: "Ben kimseyi dövmedim öldürmedim, polis yakala dedi yakaladım, beraat istiyorum" dedi.

Sanık Mevlüt Saldoğan salona Ankara'dan SEGBİS ile bağlandı. Saldoğan, Sanık M.Saldoğan: "Gezi darbe girişimidir, halkın malına canına kast etmişlerdir. Gerçek katil varsa o çocukları sokağa çıkaranlardır. Günah keçisi seçilmesin" dedikten sonra Gezi direnişçilerine hakaret edince sesi kapatıldı.



 

2.5 YIL HAPİS YATACAKLAR


Sanık Polis Yalçın Akbulut 12 yıl hapis.İyi halden 1/6 indirimle 10 yıl hapis cezası ve tutuklama kararı verildi. 


Sanık Mevlüt Saldoğan için 13 yıl hapis verildi. İyi halden indirimle 10 yıl 10 ay hapis tutukluluğun devamına karar verildi.


Polisler Mevlüt Saldoğan ve Yalçın Akbulut'un yaklaşık 1.5 yıldır cezaevinde yattıkları kaldıkları, denetimli serbestlikten yararlanacakları da hesaba katıldığında toplamda 2.5 yıl cezaevinde kalmaları bekleniyor.


Üç fırıncı Muhammed Vatansever, Ramazan ve İsmail Koyuncu 6 yıl 8'er yıl hapis cezası aldı. Diğer fırıncı Ebubekir Harlar'ın ise tahliyesine karar verildi.


Polisler Şaban Gökpınar ve Hüseyin Engin'in beraatine karar verildi! 


Salonda karara karşı tepki büyüdü. Heyet kaçtı. Sloganlar atılıyor. "Anaların öfkesi katilleri boğacak, Biz bitti demeden bu dava bitmez!"


"Lanet olsun böyle adalete"


Anne Emel Korkmaz ise "Lanet olsun böyle adalete" dedi. Ali İsmail'in ağabeyi Gürkan Korkmaz salonu boşaltmak isteyen polislere, “Biz bir sene adalet bekledik, sen de biraz bekle, sabırla adaletinize adaletinize güvendik” dedi. Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz gaz bombalarının arasında oğlunun resmini taşırken fenalaştı. 
 

ALİ İSMAİL KORKMAZ DURUŞMASI İÇİN ESKİŞEHİR'DEN KAYSERİ'YE 3 OTOBÜS GİTTİ


Karar çıkması beklenen duruşmayı izlemek için Eskişehir'den Kayseri'ye 3 otobüs kaldırıldı. Üniversite Caddesi'ndeki Espark Alışveriş Merkezi yanında duran otobüsler hareket etmeden önce 'Ali için Adaletin Peşinde Kayseri Adliyesindeyiz' yazılı pankart açıldı. Kayseri'ye gidenler arasında bulunan Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Serkan Demir de şöyle konuştu:"Eskişehir Gezi direnişine katılmış önemli şehirlerden bir tanesidir. Ali İsmail bu şehrin evladı olarak katledildi. Dolayısıyla biz davanın başından sonuna kadar takipçisi olduk. Davanın karar duruşmasına gelindi ve şuanda otobüslerle Kayseri'ye gidiyoruz. Ali İsmail'in davasının takipçisiyiz. Her zaman da takipçisi olacağız. Adalet yerini buluna kadar da bu davayı takip etmeye devam edeceğiz."

 

Ne olmuştu?


Ali İsmail Korkmaz Eskişehir Anadolu Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği 1. Sınıf öğrencisiydi.


3 Haziran günü Gezi Direnişi'ne destek için Eskişehir’de yapılan yürüyüşe katıldı. Polisin gaz bombaları ile saldırması üzerine kaçtığında ise sivil giyimli eli sopalı kişilerin saldırısına uğradı.


Saldırı sonrası gittiği Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde “ifadeni ver öyle gel” yanıtını aldı. Ertesi sabah yinelenen cevap üzerine karakol karakol dolaşarak ifade veren Korkmaz, ifade sonrası gittiği Eskişehir Devlet Hastanesi’nden “beyin kanaması” teşhisiyle Osmangazi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi.


Burada ameliyata alınan Korkmaz’ın 4 Haziran’dan itibaren bilinci kapalıydı. Korkmaz’ın ailesi Yunus Emre Devlet Hastanesi hakkında şikayetçi oldu, soruşturmayı yürüten savcılık bu konuda da soruşturma açtı.


İsveç Postası/Basın

türkiye ali ismail korkmaz gezi parkı kayseri eskişehir mahkeme utanç kararı
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ