DANİMARKA BAŞBAKANI ”KORKUYU YAŞADIK”

Danimarka Başbakanı Helle Thorning Schmidt bugün düzenlediği basın toplantısında ülkenin içerisinde bulunduğu zor durumu, “Korkuyu yaşadık” biçiminde değerlendirdi.

DANİMARKA BAŞBAKANI ”KORKUYU YAŞADIK”
DANİMARKA BAŞBAKANI ”KORKUYU YAŞADIK”
Bu içerik 1394 kez okundu.

Başbakanı Helle Thorning Schmidt basın toplantısında haftasonu gerçekleştirilen iki kişinin ölümü beş polisin yaralanmasıyla sonuçlanan olayı değerlendirirken oldukça üzgün olduğu görüldü. Schmidt, “Bu acı olaya iki kurban ve beş yaralı polisimiz var. Bugün bayrakları yarıya indirdik” derken aynı zamanda terörün Danimarka halkına korkuyu yaşattığını da dile getirdi.


Başbakan schmitd ölen insanların ailelerinin acılarını paylaşarak, yaralılara şifalar diledi. Başbakan ”Danimarka halkı açık bir biçimde göstermiştir ki, terörü hiçbir zaman benimsemiyorlar. İnsan aklından geçenleri söylemek istiyor ama açıkça söylemem gerekirse, biz terörü bazıları özgürlüklerimize ve haklarımıza  saldırı da bulunsa da kabul etmiyoruz. ” dedi.


Danimarka’daki Yahudiler sinagog saldırısından sonra huzursuzluklarını açığa vururken güvenliklerinden endişe duyduklarını belirtiyorlar. Bugün Danimarkalılar olayın geçtiği yeri ziyaret ederek gül bıraktılar, acılarını dile getirdiler.


Başbakan Schmidt, “Toplumlarda insan haklarını ve demokrasiyi hiçe sayarak başkalarına zarar veren insanlar var. Fakat Yahudi cemaati Danimarka toplumunun bir parçasıdır. Biz gücümüzü göstermek için elimizden geleni ve tüm vatandaşlarımızın güvenliği için yapacağız. Burada dinler arasında ya da İslam ile Batı arasında çatışmalar yoktur. Aynı zamanda Müslümanlarla, Müslüman olmayanlar arasında da yoktur. Buradaki çatışma bizim demokratik toplum yapımızla aşırı güçlerin insan haklarını ve demokrasiyi kabul edemeyişleri arasındadır. Olayı ta başından tekrar ele alıp tüm resmi görmeye çalışacağız. Fakat yaşam devam ediyor” ifadelerini kullanarak halkın gösterdiği desteğe de teşekkür etti.


İsveç Postası

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ