İKİNCİ PİLOT ANDREAS LUBITZ RUH HASTASI MIYDI?

Germanwings uçak kazasının üzerinden geçen zaman içerisinde ikinci pilot Andreas Lubıtz ile ilgili ilginç bilgiler ortaya çıkıyor. Bu bilgilerin ışığında masmedya türlü yorumlar yaparak sorunu çözmeye çalışıyor.

İKİNCİ PİLOT ANDREAS LUBITZ RUH HASTASI MIYDI?
İKİNCİ PİLOT ANDREAS LUBITZ RUH HASTASI MIYDI?
Bu içerik 2065 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

İkinci pilot Andreas Lubıtz daha pilot olmadan önce ihtihar düşüncelerinei mi sahipti. Bu emidüşüncelerini gerçekleştirmek için uygun bir zaman mı, bekliyordu? Bu tür sorular birer varsayımdan öteye şimdilik geçemiyor. Lubıtz’in evdeki bilgisayarını inceleyen polisler, onun intihar ile bağlantılı internet sayfalarını incelediğini ortaya  koyuyor. Bu durum başlı başına intihar düşüncelerine sahip olduğunu gösteriri mi? Bunu uzmanların değerlendirmesine bırakmak gerekiyor.

Gizlice buluştuğu Germanwings hosteslerinden sevgilisi,”Öyle birşey yapacağım ki, kimse benim adımı unutmayacak” dediği biçimindekaçıklamalar yapıyor. Bu belli ölçülerde ruh halini ortaya koyuyor ve intihar düşüncesi riski taşıyor.

Alman Savcılık Kurumu Lubitz’in uzun zamandır psikolojik rahatsızlıkla uğraştığı ve intihar konusunda çalışan bir psiko-terapiste gittiğini ve özellikle de pilot olmadan önce bu olayın yaşandığını açıkladı. Lubitz Şubat ve Mart aylarında Düsseldorf’ta üniversite hastanesini ziyaret ederek göz muayene ama doktorlar birşey bulamıyorlar.

Alman savcılar ve polis yaşadığı kenteki yakınları, arkadaşlarıyla görüşerek olaya neden olabilecek bir ipucu arayışı içindeler. Fakat henüz elde edilmiş bir ilerlemeye yok. Kim kaynaklar onun için vazgeçilmez olan pilotluk mesleğini kaybetme korkusu yaşadığını ve bu nedenle olayı gerçekleştirmiş solabileceğini ileri sürüyorlar. Fakat halası, “Ailece toplandığımız zaman çok neşeli  bir hali olurdu. Ben stress yaşadığına tanık olmadım. Biz onun adına rüya mesleğine sahip olduğu için gurur duyardık” açıklamasını yapıyor.

Bu olayın çözüme kavuşması daha zaman alacak gibi görülüyor. Germanwings’ten yapılan bir açıklamada ölenlerin yakınlarına yüksek düzeyde tazminat ödeneceği bildirildi.

germanwings barcelona düsseldorf andreas lubitz psikolojik intihar ikinci pilot
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
ATATÜRK: “ÖĞRETMENLER YENİ NESİL SİZİN ESERİNİZ OLACAKTIR”
ATATÜRK: “ÖĞRETMENLER YENİ NESİL SİZİN ESERİNİZ OLACAKTIR”
BUGÜN 5 ARALIK TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKININ TANINMASININ 90. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN
BUGÜN 5 ARALIK TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKININ TANINMASININ 90. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN