İSVEÇ POSTASI
Önce başbakan daha sonra Cumhurun başı olan R.T. Erdoğan sahip olduğu ve kesinklikle Anayasa gereği tarafsız olması gereken makamda bile AKP başkanlığı yapıyor. Ülkede herşey raydan çıkmış durumda ve çöküşe doğru hızla yol alıyor. İktidar karşıtı görüşleriyle bilinen BUGÜN gazetesi IŞİD’e Akçakale üzerinden gönderildiği iddia edilen silahların resimlerini Pazar günü yayınlamıştı. Dün ise, kapısında çevik kuvvet polislerini buldu.
Koza İpek Holding grubu bünyesinde Kanaltürk, Bugün Gazetesi, Bugün TV ve Millet Gazetesi gibi yayın kuruluşlarını barındırıyor. Bu grup Fethullah Gülen’e yakınlığı ile tanıyor. 17 – 25 Aralık’ta ortaya çıkarılan yolsuzluklar üzerine Fethullah Gülen Grubuyla birbirine giren AKP ve dolaysıyla R.T.E ile birbirlerine adeta savaş açmışlardı. Sonuçta devlet gücünü elinde bulunduran R.T.E baskın çıkmıştı.
2002 Kasım’ında iktidara gelen ve Başbakan olan R.T. Erdoğan kendisine karşı komplolar düzenlendiğini ileri sürerek ortaya “Ergenekon” diye bir örgüt adı atmıştı. Bu örgüte yönelik ilk soruşturma 12 Haziran 2007'de Ümraniye'de bir gecekonduda 27 el bombası bulunması sonucunda başlatılmıştı. Arkasından “Balyoz” ve “Casusluk” davaları yaratılarak askere kumpas kurularak pasifize edilmişti. O dönemde başbakan olan R. T. Erdğoan, “Ben bu davaların savcısıyım” demişti. Yine Erdoğan BOP (Büyük Ortadoğu Projesi)’da da “Eşbaşkan” olduğunu söylemişti.
2014 yılında kumpaslar ortaya döküldü ve suçsuz insanlar serbest bırakıldı. Bu olaylar nedeniyle bir hayli gazeteci gözaltına alındı, cezaevine kondu ve belli gazeteler üzerinde baskı ya da sansür oluşturuldu. Gazete sahiplerine gazetecileri işten kovma rezaleti yaşatıldı.
Bugün de basın üzerindeki baskılar olabildiğince sürüyor. Koza İpek grubunun yayın organlarına yapılan baskınlar kesinlikle basın özgürlüğüne bir müdahaledir. Ülkemiz Türkiye için yüz karasıdır.
Bugün gazetesi IŞİD’e Akçakale sınır kapısından gönderildiği iddia edilen silahların fotoğraflarını yayınlamıştı. Bu nedenle baskına uğradığı özgürlüğünü elinde tutan kimi basın kuruluşlarımız tarafından ileri sürülmektedir.
Bu bağlamda Türkiye’deki basın üzerindeki baskıları kınıyoruz.
BASIN ÖZGÜRDÜR VE SUSTURULAMAZ!...
