TÜRKİYE SEÇİMİNDE SULTAN KAZANDI, TÜRKİYE KAYBETTİ!

1 Kasım 26.dönem milletvekili seçiminde kesin olmayan sonuçlara göre AKP’nin yüzde 49 oy aldığı görülüyor. Yaklaşık yüzde 6,5 dolaylarında bir oy artışı sağlayan AKP’nin tek başına iktidar olma durumu ortaya çıktı.

TÜRKİYE SEÇİMİNDE SULTAN KAZANDI, TÜRKİYE KAYBETTİ!
TÜRKİYE SEÇİMİNDE SULTAN KAZANDI, TÜRKİYE KAYBETTİ!
Bu içerik 1716 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI


Türkiye’de 1 Kasım günü yapılan erken seçimde ülke genelinde oyların yüzde 95’i sayıldı. Bu  sonuçlara göre AKP tek başına iktidar oluyor. Muhalefet partilerinden CHP oylarını 1 puan artırdığı görülüyor. MHP’de ise tam bir hüsran var. MHP bir önceki seçime göre oylarının yüzde 4 oranında kaybetti.

AKP’nin seçimden tek başına iktidar olarak çıkması Türkiye açısından çok şeylerin değişeceğini gösteriyor. AKP kendisine karşı olan insanlara, iş çevrelerine özellikle de basına büyük baskılar uygulayacağı ortaya çıkıyor. İfade özgürlüğü çok büyük yaralar alacak ve olmayan adalet tamamen AKP’nin güdümüne girecektir.

7 Haziran seçimlerinin üzerinden 5 ay gibi bir zaman geçmesine karşın AKP’nin oylarındaki büyük artışı açıklamanın hiç de zor olmadığı görmek gerekiyor. Seçmen üzerinde yaratılan korku sonuçları belirledi. AKP’ye genellikle MHP ve Saadet Partisinden oyların gittiği anlaşılıyor. Bu sonuçlar herkeste büyük şaşkınlık yarattı. Ayrıca geçen seçimde sandığa gitmeyen AKP seçmeninin sandığa gittiği anlaşılıyor.

5 ay gibi bir süreç içerisinde Cumhurun başının AKP adına yürüttüğü ve “ya kaos ya da tek başına iktidar” konusunu çok sıklıkla vurgulaması seçmeni özellikle de Kürt seçmeni korkuttuğu ortaya çıkıyor.

HDP yurtdışı oyları sayesinde zor da olsa, barajı geçme başarısını gösterdi. Oylarında ise 1 milyon kaybı var.

Bu sonuçlara bakarak son bir değerlendirme yapacak olursak, Türkiye’yi her yönüyle çok zor günler bekliyor. Sultana ve AKP’ye karşı olanlar çok sıkıntı çekecekler...

türkiye seçim akp kazandı chp mhp hdp 26.dönem milletvekili
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ