PEGİDA YİNE SAHNEDE

Almanya’nın geçen yıl Dresden kentinde kurulan İslam karşıtı, ırkçı ve yabancı düşmanı Pegida hareketi Köln’de yılbaşı akşamı yaşananları protesto etmek için Köln Breslauer Meydanı’nda toplandılar. Karşı göstericiler olaya müdahale ettiler. Polis her iki grubun arasına girerek tazyikli suyla müdahalede bulundu.

PEGİDA YİNE SAHNEDE
PEGİDA YİNE SAHNEDE
Bu içerik 1495 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI


Köln Breslauer Meydanı’nda toplanan yabacı karşıtı ırkçı örgüt yılbaşı akşamı yaşanan ve kadınlara uygulanan taciz olaylarını protesto ettiler. Alan gelmeden önce karşılıklı havaifişekler ve cam şişeler havada uçuştu. Polis hopörlerden “Mantıkdışı davranışlara hoşgörü gostrilmeyecektir” ananosları yaptı.

İslam karşıtı Pegida Hareketi 1000 kişinin üzerinde bir taraftar toplarkem karşı göstericilerde onlardan geri kalmadılar. Çok sayıda anti-Pegida taraftarı gösteriye katıldılar. Yılbaşı gecesi genellikle Arap ve Kuzey Afrika kökenli aralarında sığınma isteyenlerinde bulunduğu kişiler gruplar halinde Köln Tren İstasyonu ile Büyük Katedral arasındaki sokaklarda genç kızları, kadınları taciz etmişler hatta soygun girişiminde bulunmuşlardı. Bu durum Almanyave dünyada büyük yankı uyandırmıştı. Almanya Başbakanı Angela Merkel sert önlemlerin alınacağını ve göçmen kökenlilerin yurtdışı edilebileceğini duyurmuştu.



Cumartesi akşamı 17.30 dolaylarında uygulanan yasaklar sonrası alan sakinleşmeye başladı. Gösteri esnasında polis ve gazetecilerden yaralananların olduğu Alman gazetesi Köln Kölner Stads-Anzeiger tarafından rapor edildi.



Köln polisi yeni yıl akşamı yaşanan olaylar sonrsı 379 kişinin suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

almanya köln pegida gösteri islam yabancı düşmanı ırkçı breslauer meydanı köln istasyonu katedral
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
ATATÜRK: “ÖĞRETMENLER YENİ NESİL SİZİN ESERİNİZ OLACAKTIR”
ATATÜRK: “ÖĞRETMENLER YENİ NESİL SİZİN ESERİNİZ OLACAKTIR”
BUGÜN 5 ARALIK TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKININ TANINMASININ 90. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN
BUGÜN 5 ARALIK TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKININ TANINMASININ 90. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN