DANİMARKA’DA ŞERİAT MAHKEMESİ

Danimarka ulusal TV kanallarından TV2’nin, genellikle Arapların devam ettiği camilerde yaptığı gizli kamera çekimleri şaşırtmaya devam ediyor. Konuya ilişkin uzmanlar şok yaşıyor…

DANİMARKA’DA ŞERİAT MAHKEMESİ
DANİMARKA’DA ŞERİAT MAHKEMESİ
Bu içerik 1371 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI


Danimarka’da internet üzerinden yayınlanan kuzey.dk adlı internet sitesinde Burcu Ergül imzalı habere göre Aarhus’ta bulunan Fredens Moske (Huzur Camii) adlı camide Pazar günleri öğle namazının ardından şeriat mahkemesi kurulduğu ve şeriat kurallarına göre Danimarka’da yaşayan Müslümanlara adalet dağıttığı belirlendi.

TV2 adına Arap camilerine devam eden “Fatma” adında bir köstebek’in yaptığı kayıtlarda, üçüncü bölümde yayınlanan çekimlerde bir Arap kadın eşiyle anlaşamadığını, cinsel olarak birlikte olmadığını ve eşinin üzerine kuma getireceğini söyleyerek şeriat kurulunun görüşlerine başvuruyor.

Şeriat mahkemesinde cami derneği başkanı Radwan Mansoor, kardeşi Khaled Mansoor ile imam Naser Qasimi adlı kişiler bulunuyor.

“Fatma” kod adıyla şeriat mahkemesine başvuran kadına verilen cevapta, kocasının kadının üzerine kuma getirme hakkı bulunduğu dört kadına kadar kuma getirebileceği belirtilerek, kadının boşanmaya hakkı olmadığı ve eşine geri dönmesi tavsiyesinde bulunuluyor.


Arap camilerinde yaşanan bu şok edici gelişmeleri üzerine Aarhus belediye meclisi üyeleri ile bazı bakanlar ve parti genel başkanları ve siyasi parti sözcüleri bir an önce devreye girilmesi çağrısında bulundular. Danimarka Halk Partisi bu camilerin kapatılmasını isterken, Kültür Bakanı Bertel Haarder, imamların nikah kıyma yetkilerini elinden alacağını söylemişti.

danimarka aarhus huzur cami imam nikah şeriat mahkemesi tv2 radwan mansoor khaled mansoor naser qasimi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ