ANKARA KIZILAY’DAKİ BOMBALI SALDIRIDA ÖLÜ SAYISI 34 OLDU

Ankara'nın Kızılay semtindeki Güvenpark’ta otobüs duraklarında gerçekleştirilen bombalı saldırı düzenlendi. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu patlamadan 4 saat sonra yaptığı açıklamada 34 kişinin öldüğünü, 19'u ağır olmak üzere 125 kişinin yaralandığını açıkladı.

ANKARA KIZILAY’DAKİ BOMBALI SALDIRIDA ÖLÜ SAYISI 34 OLDU
ANKARA KIZILAY’DAKİ BOMBALI SALDIRIDA ÖLÜ SAYISI 34 OLDU
Bu içerik 1247 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

Ankara'nın Kızılay semtindeki Güvenpark’ta akşam saatlerinde düzenlenen bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda Sağlık Bakanı Müezzinoğlu saldırıda  30 kişinin olay yerinde, 4 kişinin ise hastanede hayatını kaybettiğini; 19'u ağır olmak üzere 125 kişinin de yaralandığını ve hastanelerde tedavi gördüğünü açıkladı.
 

Bombalı saldırı, Kızılay Güvenpark yakınında Atatürk Bulvarı'nda saat 18.45'te sularında meydana geldi. Görgü tanıklarının anlattığına göre bomba yüklü araç, Çankaya yönünde otobüs durağı yakınında özel bir halk otobüsüne arkadan çarparak infilak etti. Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı binalarının bulunduğu bölgeye yaklaşık 300 metre uzaklıktaki patlamayla birlikte çevredeki araçlar alev aldı, çevredeki binalar hasar gördü. Bölgeye sevk edilen ambulanslarla yaralılar çevredeki hastanelere kaldırılırken, güvenlik güçleri, ikinci bir patlama olasılığına karşı olay yerine kimseyi yaklaştırmadı.


İÇİŞLERİ BAKANININ AÇIKLAMASI


Patlamanın ardından yetkili devlet adamları bildik açıklamalarını tekrarkladılar.İçişleri Bakanı Efkan Ala, “Otobüs durağında sivil vatandaşlarımıza seyir halinde olan bir araçla saldırı düzenlenmiştir. Kesin olarak yapan örgüt tamamen araştırma tamamlanınca açıklanacaktır. Kesin kanaate varıldıktan sonra bulgular tamamlandıktan sonra açıklanacak. Sanırım yarın bu araştırmalar neticelendirilir.

Seyir halinde olan bir aracın patlatılması ile gerçekleşen bir saldırıdır. Dünyanın her ülkesinde maalesef yüzde yüz engellenebilir bir saldırı türü değil.

Milletimiz bir çok meselenin bizler tarafından nasıl çözüldüğünün şahididir. Türkiye’nin yolunu kesmeye çalışanlar bilsinler ki Türkiye’nin yolunu kesemeyeceklerdir” türünden açıklamalarda bulundu.

ankara güvenpark patlama terör ölü yaralı kızılay bomba saldırı efken ala ziya müezzinoğlu
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ