30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN!

30 Ağustos, Türk Tarihi’nin yakın dönemlerinde en şanlı sayfalarından biri aynı zamanda bir dönüm notasıdır. Emperyalizme gerekli dersin verildiği tarihtir. Bugün içerisinden geçtiğimiz süreçte, bu anlamlı bayramı buruk ve ezik bir coşkuyla kutluyoruz.

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN!
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN!
Bu içerik 1434 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI


30 Ağustos Zaferi’nin kahramanı Mustafa Kemal Atatürk cepheden cepheye koşmuş, Balkanlardan Trablusgarp’a kadar her cephede savaşmıştır. Bu nedenle rakiplerini ve felsefelerini yakından tanıyan ender komutanlardandır. Osmanlı parçalanıp İstanbul’a çağrıldığı zaman Kadıköy iskelesinde İstanbul’u işgal için ilerleyen emperyalist savaş gemilerini göstererek, “Geldikleri gibi giderler” demişti. Bu sözünü verdiği mücadeleyle kanıtlamış ve son vuruşu yapmak için 26 Ağustos’ta, "Ordular ilk hedefiniz akdenizdir ileri” diyerek Kurtuluş yolunu aydınlatan meşaleyi yakmıştır.

26 Ağustos sabahı saat 04.30 dolaylarında başlayan topçu ateşi emperyalistlerin piyonu olan Yunan Ordusu’nu 30 Ağustos günü dağıtmış, bozularak geri kaçan Yunan Ordusu’nu 9 Eylül günü İzmir’den emperyalist gemileriye gerisin geriye postalamıştır. Emperyalistler, bunun ardından yavaş yavaş İstanbul’u boşaltarak topraklarımızı terk etmişlerdir. Böylece üstün öngörü sahibi olan Ulu Önder Mustafa Kemal, sözünü yerine getirmiştir.

Mustafa Kemal 9 Eylül’den sonra yakılan, yıkılan, aç ve susuz bırakılan bir ulusun yeniden dirilişini gerçekleştirmek için savaşlarda verdiği mücadeleyi sosyal alana kaydırmış ve ülkenin imarı için kolları sıvamıştır.

Nasıl ki, Mustafa Kemal ülkenin emperyalistlerden kurtarılması için halkına güvenmişse, ülkenin kalkındırılması için verdiği mücadelede onların güvenini ve yardımını görmüştür. Halkını kandırmamış, soymamış ve ülkenin kaynaklarını peşkeş çekmemiştir. Atatürk, ne yaptıysa ülkesi ve halkı için yapmıştır. Halkın iyiliği ve mutluluğu için atılması gereken adımlardan hiçbir zaman ödün vermemiştir. Bu bağlamda önüne çıkan engelleri üstün zekasıyla altetmesini bilmiştir.

Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere bıraktığı ülkeyi kendisinden sonra gelen iktidarlar, O’nun felsefesinden adım adım uzaklaşarak bugün ülkeyi felakete sürüklemişlerdir. Bilimin ışığında Batı uygarlık düzeyine yükselmeyi amaçlayam Atatürk’ün mirasından bugün geriye çelişkiler yumağı ve kaos kalmıştır. Eğitim çağın gerisine düşmüş, iç kutuplaşmalar gerçekleşmiş ve dış politika iflas etmiştir.

15 Temmuz’da yaşadığımız dinci kalkışma bahane edilerek devletin ve toplumun tüm kademelerinde gerici bir yapılanmaya doğru adım adım gidilmekte, çıkarılan KHK (Kanun Hükmünde Kararname)’lerle TBMM işlevsiz duruma düşürülmüştür.

Bugün karamsarlık gününe dönüşmemeli aksine bugün, Cumhuriyet ve Demokrasiden sapmamış ülkesini seven insanlar, birlilik ve beraberlik içerisinde Kuvayi Milli ruhuyla her türlü gericiliğe karşı mücadele ve eski kaleleri yeniden kazanma günü olmalıdır. Bugün, Atatürkçü düşüncenin ışığında aydınlık günlere yeniden ulaşmanın günü olmalıdır.

30 Ağustos Zafer Bayramının 94. yılı  kutlu olsun...

30 ağustos zafer bayramı mustafa kemal atatürk izmir türkiye
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ