ABD’Yİ KANA BULAYAN SALDIRGAN TÜRK ÇIKTI

Geçen Cuma günü bir alışveriş merkezinde beş kişinin ölümüne yol açan kişinin Arcan Çetin adlı bir Türk olduğu açıklandı.

ABD’Yİ KANA BULAYAN SALDIRGAN TÜRK ÇIKTI
ABD’Yİ KANA BULAYAN SALDIRGAN TÜRK ÇIKTI
Bu içerik 1104 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI


Eyalet polisi olaya ilişkin ipuçlarının halktan gelen destekle yirmi saat gibi bir sürede saldırganın belirlendiğini belirtti. Çetin’e ait olduğu belirtilen bir Facebook sayfasından alınan bilgiye göre; Çetin, 20 yaşında ve Oak Harbor kentinde yaşıyor.Haberde, yetkililerce başta Hispanik görünümlü olduğu belirtilen Çetin’in, Adana’da doğduğu ve “Türk” takma ismini kullandığı aktarıldı.

Polis, gözaltına alındığını söylediğinde, Çetin’in hiçbir karşılık vermediğini de sözlerine ekledi. Polis yetkilileri, Çetin’in yakalandığında “zombi gibi göründüğünü” ve üzerinde silah olmadığını söyledi.

Kaynaklara göre Arcan Çetin’nin babasının üzerine kayıtlı üç adet silah ruhsatı bulunuyor. Çetin’nin, bu silahları alarak Burlington’a bağlı Cascade Alışveriş Merkezi’ndeki Macy’s mağazasına gittiğini bildirdi. Basına yansıyan habere göre; Çetin’in eski kız arkadaşı birkaç ay önceye kadar burada çalışıyordu. Haberde söz konusu kızın katliam anında mağazada olmadığı belirtildi.

The Seattle Times gazetesi, Çetin’in aile içi şiddetle bağlantılı üç saldırı suçu bulunduğunu ve bu olaylarda mağdurun ABD’yi dehşete düşüren saldırganın üvey babası olduğunu yazdı. Çetin’in alkollü araç kullanmaktan da ceza aldığı belirtildi. 29 Aralık tarihli duruşmada yargıç, Çetin’in silah bulunduramayacağı yönünde karar verdi. Şiddet mağduru üvey baba ise, oğlunun zor günler geçirdiğini belirterek, yargıcı “mağdurla temas kurmama” yönünde bir karar vermemeye ikna etti.



Güvenlik güçleri, geniş çaplı bir arama başlattı ve görgü tanıklarının anlatımına göre; başta saldırganın koyu renk giyimli ve Hispanik görünüşlü olduğunu duyurdu. Ancak bu bilginin, saldırganın yakalanmasıyla yanlış olduğu anlaşıldı.Saldırının gerçekleştiği Cascade Alışveriş Merkezi, Seattle şehrinin 105 kilometre kuzeyinde bulunan Burlington kasabasında meydana geldi.

ABD Seattle Burlington Cascade Arcan Çetin silah saldırı
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ