Dışişlerinden, Kılıçdaroğlu’nun Irak ziyaretine uyarı

Dışişleri Bakanlığı’nın yazılı bildiriminde, “Irak’taki Türkiye Büyükelçiliğinin belli bir kapasitesinin bulunduğu ve kalabalık bir heyet için tahsisi edebileceği imkanlara sahip olmadığı” kaydedildi.

Dışişlerinden, Kılıçdaroğlu’nun Irak ziyaretine uyarı
Dışişlerinden, Kılıçdaroğlu’nun Irak ziyaretine uyarı
Bu içerik 1086 kez okundu.

Genel Başkan Yardımcısı Loğoğlu, “Genel Başkanımız ciddi güvenlik riskine rağmen  Irak’a gidecek, ancak ciddi güvenlik riskiyle  karşı karşıya olacağı bildirilen 54 gazeteci sayısını asgariye düşürmek zorunda kaldık” dedi.
 

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun 20 -24 Ağustos günleri arasında Bağdat, Kerkük, Necef dahil olmak üzere,  Irak’a yapacağı ziyaret konusunda Dışişleri Bakanlığı CHP Genel Başkanlığı’na bir yazı göndererek, dün Irak’ta çok sayıda bombanın patladığını, patlamalar sonucunda  da çok sayıda sivilin hayatını kaybettiğini hatırlattı ve   bu nedenle  güvenlik konusunda ciddi risk bulunduğunu bildirdi.
 

Dışişleri Bakanlığı’nın  CHP Genel Başkanlığı’na gönderdiği yazıda, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun  Irak ziyaretinde  güvenliğin Irak’a ait olduğu belirtilerek, “Büyükelçiliğimizin belli bir kapasitesinin bulunduğunun, kalabalık bir heyet için tahsis edebileceği imkanlara sahip olmadığının tekrar hatırlatılmasında yarar görülmüştür.” denildi.
 

Daha önce de,  imkanlarımız kısıtlı, kalabalık heyet için yardımcı olamayız diyen Dışişleri Bakanlığının bu kez,  “Büyükelçiliğimizin belli bir kapasitesinin bulunduğunun, kalabalık bir heyet için tahsisi edebileceği imkanlara sahip olmadığının tekrar hatırlatılmasında yarar görülmüştür” diye yazılı bildirimde bulunmasından  sonra,  CHP Yönetimi bir değerlendirme yaptı ve can güvenliği riski konusundaki uyarıları dikkate alarak,  Irak yönetiminin davetlisi olarak yapacağımız ziyareti   izlemek isteyen 54 gazeteci sayısını asgariye indirdi.
 

Konuyla ilgili olarak bilgi veren Genel Başkan yardımcısı Faruk Loğoğlu şunları söyledi;
 

“Dışişleri Bakanlığımız daha önce sözlü, bugün de yazılı olarak,  Irak’taki büyük elçiliğimizin kısıtlı olanakları olduğunu belirtti  ve   ciddi güvenlik riskine dikkat çekti.
 

Daha önce de, Irak ziyaretine güvenlik riski nedeniyle karşı  çıkışlardan  haberdar olan Genel Başkanımız  Sayın Kılıçdaroğlu,  ciddi güvenlik riski uyarılarına rağmen geziyi iptal etmeyecek ve  Irak’a gidecek.  Ancak,  heyette  yer alacak konuklarımızı riske etmemek için, başta gazeteciler olmak üzere,   bizimle birlikte Irak’a gidecek olanların sayısında büyük bir azaltma yapmak durumunda kaldık”


Chp.org.tr

CHP Kemal Kılıçdaroğlu Kılıçdaroğlu Irak Ziyareti Irak
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ