Müslüman Kardeşler örgütü Mursi’nin 3 Temmuz’da görevinden bir askeri operasyonla uzaklaştırılarak tutuklanmasını protesto eylemlerine devam ediyor. Perşembe sabahı Adeviyye Meydanı’nı polisin göstericilerden arındırma operasyonunda yaklaşık 600 kişi ölmüş ve 3 binden fazla kişi de yaralanmıştı.
El Fetih Camisi’ne müdahale eden güvenlik güçleri ile göstericiler arasında mücadele devam ediyor. Güvenlik güçleri yaklaşık 250 kişiyi gözaltına almış durumdalar. Bu akşam Başbakan Hazem Beblavis adına bir açıklama yapan sözcüsü Şerif Şefik, “Radikal güçler tarafından bir savaş başlatıldı. Müslüman Kardeşler örgütünün yasaklanması gerekiyor” dedi. Devlet Televizyonu olayları, “Mısır terörislerle mücadele ediyor” biçiminde yorumladı. Ayrıca geçici Başbakan olan Hazem, “Müslüman Kardeşlerin tekrar dönüşü yoktur. Yasaklanmalıdır” açıklamasını yaptı.
El Cezire televizyonunun haberine göre güvenlik güçlerinin üzerine minareden ateş açıldı. Bunun üzerine güvenlik güçlerinin karşı ateşle müdahale ettiğini duyurdu. Güvenlik güçleri caminin içindekilere müdahaleden önce içeriye göz yaşartıcı bomba attı.
İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt Twittar hesabı üzerinden yazdığı mesajında,”Herkesin özellikle de Kahire’deki El Fetih Camii çevresindekilerin şiddetten uzak durmasını istiyoruz” çağrısında bulundu.
Olay yerinden canlı yayın yapan özel televizyon kanalı ONTV güvenlik güçlerinin cami içerisindekilerle pazarlık yaptığını ve onları iknaya çalıştığını kareleri gösterdi.
İsveç Postası
