İSTANBUL UÇAĞINDA BOMBA İHBARI…

Almanya’nın Köln/Bonn Havaalanı'ndan kalkması planlanan THY'ye ait İstanbul uçağında bomba ihbarı yapıldı. Henüz kalkmayan uçak boşaltıldı, soruşturma devam ediyor.

İSTANBUL UÇAĞINDA BOMBA İHBARI…
İSTANBUL UÇAĞINDA BOMBA İHBARI…
Bu içerik 1136 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI 


Almanya’nın Köln kentinden Atatürk Havalimanı’na saat 11.00’de kalkmak üzere sefer hazırlığı yapılan THY’ye ait “TK-1672” numaralı tarifeli uçak için Alman makamlarına bomba ihbarı yapıldı.

Köln/Bonn Havalimanı’nda Deutsche Welle’ye konuşan bir yetkili, “İsimsiz bir ihbar aldık ve acil olarak uçağı durdurduk” ifadesini kullandı.
 

İhbarın ardından 2 pilot, 4 kabin memuru ile 113 yolcu uçaktan indirilerek, terminale alındı. Uçaktaki 111 kişinin uçaktan indirildiğini ve tekrar terminale götürüldüğünü belirten yetkililer, “Telefonla bize ulaşan kişinin Türk Hava Yolları’na ait bir uçağı hedeflediği belliydi” ifadesini kullandı.
 

Özel eğitimli köpeklerin uçakta arama yapmaya devam ettiği kaydedilirken, uçaktaki incelemelerin 2. terminalde devam ettiğini de duyurdu.
 

Almanya’nın çok satan gazetelerinden Bild’e konuşan bir başka isim ise, “Uçak kalkmaya hazırlanırken bu ihbar geldi ve kalkış iptal edildi” dedi. Güvenlik prosedürü uygulanan ve güvenli alana çekilen uçakta yapılan aramalarda herhangi bir bulguya rastlanılmadığı bildirildi. İhbarın asılsız çıkması üzerine uçakta bulunan yolcuları için “boarding” işlemleri tekrar yapılmaya başlandı.
 

Uçağın, bir süre sonra seferine devam ederek, İstanbul’a hareket edeceği belirtildi.

Almanya Köln/Bonn Havaalanı İstanbul Uçağı bomba ihbar
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ