İSRAİL’DEN İLK 10 BÜYÜKELÇİLİĞE DESTEK SÖZÜ

ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasıyla başlayan kriz büyüyor... Trump'ın açıklamalarının ardından bazı ülkeler İsrail'deki büyükelçilik binalarını Kudüs'e taşıyabileceklerini açıklamıştı. İsrail Başbakanı Netanyahu, yeni bir açıklama yaparak adeta şaşkına çevirdi: "İlk 10 ülkeye yardımda bulunacağız.."

İSRAİL’DEN İLK 10 BÜYÜKELÇİLİĞE DESTEK SÖZÜ
İSRAİL’DEN İLK 10 BÜYÜKELÇİLİĞE DESTEK SÖZÜ
Bu içerik 1162 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI 


ABD Başkanı Donald Trump’ın geçen yıl, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacağını açıklamasının ardından yeni bir açıklamada Netanyahu’dan geldi. İsrail’in çok satan gazetelerinden Haaretz gazetesinde yer alan habere göre, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun yabancı ülke temsilcileri ve diplomatlara verdiği, “İsrail’in Özgürlük Günü” kapsamındaki davette açıklamalarda bulunduğu aktarıldı.
 

Haberde Netanyahu’nun büyükelçiliklerin Kudüs’e taşınması için adeta bir kampanya başlattığı aktarılırken, “Özgürlük Günü’nde İsrail’e iki şey yaparak yardımcı olabilirsiniz. Bunlardan birincisi İran’a karşı açıkça konuşmak… İkinci şey ise, büyükelçilik binalarınızı barış için Kudüs’e taşımanız” dedi.

Yaklaşık 6 ülkenin büyükelçilik binasını Kudüs’e taşımak için ciddi bir şekilde görüştüğünü dile getiren Netanyahu, “Basit bir kural var, siz buna aşinasınız, ilk gelen kazanır. Ben Kudüs’e gelen ilk 10 büyükeçiliğe destek verme kararı aldım. Size yardım edeceğiz! Hepiniz bunu yapmalısınız” dedi.

Kudüs kenti neden bu kadar önemlidir? Kudüs üç büyük dinin merkezi konumundadır. Müslümanlar, Museviler ve Hıristiyanlar için büyük bir öneme sahiptir. Osmanlı İmparatorluğu döneminde huzur içinde yaşayan bu üç din mensupları 1948 yılında İsrail’in devlet olarak tanınmasından sonra ”Barış” bölgesi olmaktan uzaklaşmıştır.

İsrail yürüttüğü Filistinlileri yok etme politikalarına açık ya da gizli destek veren, yardımcı olan emperyalist güçler İsrailli liderleri günümüzün ”Hitler” leri konumuna getirmişlerdir. ABD Başkanı Trump’ın elçiliğini Kudüs’e taşıma düşüncesi ve kararı kabul edilebilecek olan bir anlayış değildir. Bu bir ölçüde Filistinlilerin İsrail tarafından daha fazla zulme uğrayacağının işaretidir.

İsrail Kudüs Binjamin Netanyahu ABD İran
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ