İSRAİL VAHŞETİNE DÜNYA GÖZ KIRPIYOR

Amerika Başkanı Donald Trump’ın büyükelçiliği’ni Kudüs’e taşıma kararı ve bu kararın bugün gerçekleşmesi üzerine protesto gösterileri yapan Filistin halkına karşı İsrail askerlerinin ateş açması sonucunda en az 52 ölü ve 1700’ün üzerinde yaralı var

İSRAİL VAHŞETİNE DÜNYA GÖZ KIRPIYOR
İSRAİL VAHŞETİNE DÜNYA GÖZ KIRPIYOR
Bu içerik 1324 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI 


ABD Başkanı seçilen Donald Trump, seçildiği günden bu yana aldığı akıldışı kararlar ve uyguladığı politikalarla dünyayı kana bulamaya devam ediyor. Trump hiç gündemde yokken Kudüs’ü İsrail’in başkenti kabul etmesi ve Büyükelçiliğini oraya taşıma kararı yoğun tepkilere neden olmuştu. Trump bu tepkileri hiçe sayarak, bugün büyükelçiliğini Kudüs’e taşıdı.

Amerikan Büyükelçiliği’nin Kudüs’e taşınmasını protesto için harekete geçen silahsız protestocu göstericilere İsrail hükümeti sert tepki gösterdi. Protestoculara askerlerin gerçek mermilerle ateş etmesine izin verdi. Bu hengamede 52’ye yakın Filistinli yaşamını yitirirken 1700 dolayında da yaralı var. Ölenler arasında küçük yaşta çocuklar da bulunuyor.



İsrail’in bu davranışına dünya kamuoyundan pek ses çıkmıyor. Herşey olağanmış gibi bir felsefe izleniyor. Amerika ve Batı’nın şımarık çocuğu İsrail, Filistin topraklarını işgal etmeye, işgal ettiği yerlerde yerleşim birimleri kurmaya devam ediyor. Silahsız ve haklarına yapılan tecavüzü kınamaya çalışan Filistinlileri terörist ilan eden bu zihniyet, İsrail hükümetini kutsuyor.



Filistin halkının başına bir yağmur gibi yağan gaz bombaları ve kurşunların suçlusu sadece İsrail hükümeti mi, yoksa bu drama yeşil ışık yakan emperyalist dünya jandarmaları mı? İnsan haklarını dillerinden hiç eksik etmeyen sözde demokratik ülkeler neden sus pus durumdalar?





İsrail Kudüs ABD Büyükelçilik taşıma Donald Trump Filistin protesto
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ