TÜRK HALKI ERDOĞAN DEDİ

24 Haziran erken Cumhurbaşkanlığı ve Genel Milletvekilliği seçim sonuçları açılan sandıklara göre belli oldu. Buna göre seçimin galibi Erdoğan ve AKP oldu. Kesin sonuçlarını YSK daha sonra açıklayacak

TÜRK HALKI ERDOĞAN DEDİ
TÜRK HALKI ERDOĞAN DEDİ
Bu içerik 1516 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI 


24 Haziran erken seçimi gerek yurtiçinde gerek yurtdışında heyeceanlı bir süreç yaşadı. Tüm anketler Cumhurbaşkanlığının 2.turda seçilebileceği sanısını yarattı. Fakat seçim sonrası oylarının dökümü anketçileri yanılttı. Sandıktan % 52,6 ile Erdoğan çıktı. CHP adayı Muharrem İnce ise % 30,7 oy aldı.

24 Haziran seçimlerinin sürprizi İyi Parti Başkanı ve Cumhurbaşkanı Meral Akşener’in seçim sürecinde başarı grafiği yüksek çıkarken sandıktan % 7,3 oy çıktı. Milletvekilliği seçimlerinde ise % 10 oy aldı. Böylece anketçileri yanıltan aslında Akşener ve İyi Partisi oldu.

Saadet Partisi seçim öncesi % 3,5 – 4 dolaylarında gözüken oyları sandığa sansımadı. Cumhurbaşkanlığında Temel Karamollaoğlu %0,88 ve milletvekilliği seçiminde % 1,35 oy aldı. Bu durum her iki partide de büyük hayal kırıklığı yarattı. Selahattin Demirtaş % 8,35 oy aldı. Doğu Perinçek % 0,19 oy aldı.

CHP adayı Muharrem İnce’ye gelince, seçim sürecinde yaptığı mitinglerde, yazılı ve görsel basında çok büyük bir başarı grafiği yakaladı ve bu durum aldığı oylarına yansıdı. Muharrem İnce’nin aldığı % 30,7 oy oranı hiç de küçümsenebilecek bir oy oranı değidir. Aksine başarısının bir sonucudur.

Milletvekilliği seçim sonuçlarına göre;

AKP % 42,49 ve 293 milletvekili - Cuhur İttifakı % 53,62 ve 343 milletvekili

MHP % 11,13
CHP % 22,67  ve 146 milletvekili - Millet İttifakı % 34, 03 ve 190 milletvekili

İyi Parti % 10 ve 44 milletvekili

SP %1,35

HDP % 11,62 ve 67 milletvekili

Bu sonuçlardan sonra mecliste 7 parti temsil edilme hakkını kazandı. Büyük Birlik Partisi Cumhur İttifakından 1 milletvekilliği kazandı. Saadet Partisi Millet İttifakından meclise girdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimin kazananı olarak balkandan yaptığı konuşmasınada kısaca: ” Milletimizin sandıkta partimize verdiği mesajı da aldık. Önümüzdeki dönem, milletimizin karşısına tüm bu eksikliklerimizi tamamlayarak çıkacağımızdan emin olunuz. Ak Parti’yi milletimiz ile kurduk. Hemen yarından itibaren milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirmek için koşturmaya başlıyoruz. Yemin töreninin hemen ardından bakanlarımızı, bürokratlarımızı belirleyip programımızı uygulamaya başlayacağız. Yeni yönetim sistemimiz ile ilgili hazırlıklarımızı büyük ölçüde tamamlamıştık” ifadelerini kullandı.

Muharrem İnce düzenlediği basın toplantısında çok şeyler söyledi. Özetle;

” Beni kimse tehdit etmedi, edecek adam da anasının karnından doğmadı.

Asparagas haberlerle başlayayım. Beni kimse tehdit etmedi. bunlar birkaç şizofrenin demesi. Ben Saray'a gitmişim falan. Birincisi bu. İkincisi 15 milyon yurttaşımız bize oy verdi. Birinci hadefimiz bunu 30 milyon yapmak. Bunun için uğraşacağım. Bunun bilinmesi lazım. Bugünden sonra Ak Parti Genel Başkanı gibi davranmasın. 

Bizlerin ve gelecektekilerin hayatını etkileyek bir seçim yaşadık. her şeyiyle adaletsiz bir seçim olmuştur. Seçime kan damlamıştı. hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum. Bu seçinde hayır blokunun 16 seçimden geride bir oy alması açıklanmaya muhtaçtur. Sandıklarda usulsüzlük yaşandığını gördük.

Seçimde her sandıkta ıslak imzalı mühür bulunur. Bizim için geçerli olan bu sonuçlardır.

Seçim sonuçlarını kabul ediyorum.

Türkiye demokratik değerlerle bağını koparmıştır. Parlamenter sistemle bağını koparmıştır. Toplumsal barışımızı tehdit eden faktörler iş başında olmaya devam edecektir. Tam anlamıyla bir tek adam rejimine geçilmiştir. Geleceğimize dair her zaman büyük endişelerimiz olmaya devam edecek. Her 3 vatandaştan birinin onayını almış biri olarak tüm vatandaşların takdirini kazanma mücadelemi sürdüreceğim. Bize düşen söylediklerimizin takipçisi olmak ve seçimde yaşadığımız heyecanı büyüyerek devam ettirmektir. Türkiye Tayyip Erdoğan ve kadrolarıyla yaşamını sürdüremez” dedi.

Türkiye seçim Cumhurbaşkanı milletvekili Erdoğan Muharrem İnce AKP CHP
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ