Kenya’daki saldırı sonuçlandırıldı

Bugün akşam saatlerinde Kenya Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta tarafından yapılan açıklamaya göre saldırganlar etkisiz hale getirildi. Devlet Başkanına göre 11 terörist sağ ele geçirilirken 6 tanesi öldürüldü.

Kenya’daki saldırı sonuçlandırıldı
Kenya’daki saldırı sonuçlandırıldı
Bu içerik 1269 kez okundu.

Devlet Başkanı Kenya halkının olay esnasında gösterdiği  duyarlılığa dikkat çekerek,”hiçbir şey güzel olandan az değil” ifadesini kullandı. Aynı zamanda halkın, “Birlik, fedakarlık ve yakınlık” anlayışına özellikle vurgu yaptı.


Böylece 60 saattir saldırganların elinde rehin olan insanlar kurtarılarak Westgate alışveriş merkezinde kontrol Kenyalı güvenlik güçlerinin eline geçti. Bu saldırıda 67 kişinin öldüğü ve 200 kişiden fazlasının yaralandığını ayrıca 58 kişinin hastanelerde tedavi altında tutulduğu gelen haberler arasında. En son olarak teröristlerin çatı katına sığındıkları ve orada kıstırılarak etkisiz duruma getirildiği belirtiliyor.


Kenya halkının herşeye karşın operasyon esnasında güvenlik güçlerinin izlediği kurtarma hareketinde yaptığı çalışamaların eleştirildiği yönünde spekülasyonlar var. İslami El Şebab militanlarının her türlü silaha ve patlayıcılara sahip olduklarını yanlış hareketlerin çok fazla insanın ölümüne neden olacağı ve alışveriş merkezine bomba uzmanı köpeklerin getirilmemiş olmasının hata olduğu dillendiriliyor. Ölen teröristler arasında bir de beyaz kadının bulunduğu söyleniyor.

İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt bu saldırının arkasında Radikal İslamcı El Şebab terör örgütünün bulunduğunu ve bu örgütün sorumluluğu üstlendiğini dolaysıyla bunun kuşku götürmez bir biçimde orta olduğunu söyledi.


Amerikan yönetimi saldırganlar arasında Somalili olmayan yabancılarında olup olmadığını Kenya hükümetinin bu yöndeki söylemlerinin araştırılacağını açıkladı.


İsveç Postası

Kenya Nairobi El Şebab Uhuru Kenyatta Westgate Saldırı Terör
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ