İSVEÇ POSTASI
Merkez Partisi Başkanı Annie Lööf bugün topladığı parti ‘Danışma Kurulu’ toplantısından sonra tüm parti örgütlerinin dörtlü koalisyon olarak kurulucak hükümete ‘evet’ dediklerini açıkladı. Bu duruma göre Sosyaldemokrat (SAP), Çevre (MP), Liberal (L) ve Merkez Partisi’nin (C) hükümeti kurabileceğini ve bu konuda uzlaşmanın sağlandığını yaptığı basın toplantısıyla açıkladı.
Annie Lööf aynı zamanda hükümet kuruma işinin gereğinden fazla uzadığını ve görüşmelerde zorluklar yaşandığını ama son aşamada bir uzlaşmaya varıldığını ifade etti. Lööf, 73 madde üzerinde görüş birliği sağlandığını söyledi.
Lööf ayrıca seçtikleri yolun aşırı sağcı, ırkçı partiyi safdışında bıraktığını belirterek, “liberal bir reform politikası izleyeceğiz” dedi. Bu anlaşmanın sağ ittifak bloğunu yıkmadığını ve ittifakın yaşayacağını dile getirdi. Sağ ittifak partilerinden Ilımlı Muhafazakar Parti ve Hıristiyan Demokratlar bu açıklamalarının ardından hayal kırıklığına uğradıklarını belirttiler.