ALMANYA İÇ İSTİHBARAT BAŞKAN YARDIMCILIĞINA TÜRK KÖKENLİ SİNAN SELEN ATANDI

Almanya’da Anayasayı Koruma Teşkilatı (BfV) Başkan Yardımcılığına Türk kökenli Sinan Selen getirildi. Selen uzun yıllar devletin güvenlik birimlerinde çalıştı. Uluslararası terör konusunda uzmanlaşmış bir kişi olarak da tanınıyor.

ALMANYA İÇ İSTİHBARAT BAŞKAN YARDIMCILIĞINA TÜRK KÖKENLİ SİNAN SELEN ATANDI
ALMANYA İÇ İSTİHBARAT BAŞKAN YARDIMCILIĞINA TÜRK KÖKENLİ SİNAN SELEN ATANDI Admin
Bu içerik 1231 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

Bu atamayla ilk kez göçmen kökenli bir kişi, ülkenin en önemli kurumlarından olan iç istihbarat biriminde Başkan Yardımcılığına getirilmiş oldu. Bu atamanın arka planında Sinan Selen’in uzun yıllar devletin güvenlik birimlerinde çalışması ve emeği yatıyor.

46 yaşındaki Selen'in çalıştığı alanlar arasında uluslararası terörizm, casusluk ve siber saldırılara karşı mücadele ile aşırı sağ, aşırı sol ve yurt dışı kaynaklı aşırı akımlarla mücadele de bulunuyor.

Sinan Selen Türk kökenli anne ve babanın çocuğu olarak 1972 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Dört yaşındayken ebeveynleriyle birlikte Köln kentine yerleşti. Köln Üniversitesi'nde hukuk öğrenimi gören Selen, eğitimi sırasında polis hukuku, Avrupa hukuku ve idare hukuku üzerine yoğunlaştı.

Üniversite eğitiminin ardından 2000 yılında Federal Emniyet Teşkilatı'nda (BKA) çalışmaya başladı. Bu kurumda siyasi suçlar, terör suçları ve casusluk alanında görevli devlet güvenliği birimi (Staatsschutz) ile Berlin'deki anayasal kurum ve makamların güvenliğinden sorumlu çeşitli birimlerde görev yaptı. Uluslararası terör konusunda uzmanlaştı.

Sinan Selen, aynı dönem içeisinde Almanya’nın eski Başbakanı Gerhard Schröder'in güvenliğinden sorumlu ekipte de yer aldı.

Almanya Anayasayı Koruma Teşkilatı Sinan Selen Terörle Mücadele İç istihbarat Türk Köln İstanbul
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ