ANKARA BAROSU: HUKUKSUZLUĞUN TAM DA KARŞISINDAYIZ

YSK’nın İstanbul İBB seçimlerine ilişkin iptal ve yenileme karaına tüm yurtta ve yurtdşında tepkiler hala sürüyor. Ankara Barosu YSK’nın karşındaki binasına astığı “Hukuksuzluğun tam da karşısındayız” yazılı siyah pankratı büyük dikkat çekti.

ANKARA BAROSU: HUKUKSUZLUĞUN TAM DA KARŞISINDAYIZ
ANKARA BAROSU: HUKUKSUZLUĞUN TAM DA KARŞISINDAYIZ Admin
Bu içerik 1143 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

Sözcü gazetesinin haberine göre Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin yenilenmesi kararını protesto eden Ankara Barosu, YSK binasının tam karşısında yer alan binasına ‘Hukuksuzluğun tam karşısındayız’ yazılı pankart astı.

Foto:Yavuz Altan/Sözcü

HUKUK KILIFINA SOKULAN DARBE

Ankara Barosu, YSK'nin İstanbul seçimlerine ilişkin iptal kararını, ‘Hukuk kılıfına sokulan darbe’ olarak nitelendirmişti. Barodan yapılan açıklamada, sandık kurulu teşkiline yönelik itirazların olağanüstü itiraza konu olamayacağının altı çizilmiş, “Görev süreleri, kendilerine verilen emir telakki edilmeden uzun zaman önce Anayasa'ya aykırı olarak uzatılmış olan bu atanmışlar, 80 milyona borçlu oldukları kamusal hizmetlerini yapmak yerine hukuken mesnetsiz kararlarıyla, ülke tarihinin karanlık sayfalarına elleriyle işlemişlerdir” denilmişti.

ABDULLAH GÜL’E GÖNDERME

Öte yandan TRT’de yayınlanan ve tarihi gerçekleri çarpıtan Payitaht Abdülhamit dizisinde 11’inci Cumhurbakaşkanı Abdullah Gül’e atıfta bulunularak tehdit gibi sözler sarf edildi. Dizide II. Abdülhamit kendisine ihanet edenler için “Gül ağacına su veririz. Lakin su hem güle yarar hem de dikene. Yanımızda yöremizde su verdiklerimiz diken olmaya meyletmişlerse sonunda mutlaka budarız” deniliyor. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce bu yönde üstü kapalı sözler sözlemişti.

11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu YSK’nin iptal ve yenileme kararlarını hukuksuzluk olarak nitelemişlerdi. Diziyi yapanlar sık sık Erdoğan’dan alıntıları II. Abdülhamit’in ağzından izleyiciye ulaştırmayı alışkanlık haline getirir olmuşlardı.

 

Türkiye Ankara Anakara Barosu pankrat hukuksuzluk YSK Abdullah Gül Ahmet Davutoğlu Payitaht Abdülhamit
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ