NORVEÇ’TEKİ OTOBÜS KAÇIRMA OLAYINDA POLİS ELEŞTİRİLİYOR

Dün akşam saatlerinde Norveç’te çıldırmış vaziyette olan kişi bir otobüs’te insanlara saldırmış ve üç kişiyi bıçakla öldürmüştü.

NORVEÇ’TEKİ OTOBÜS KAÇIRMA OLAYINDA POLİS ELEŞTİRİLİYOR
NORVEÇ’TEKİ OTOBÜS KAÇIRMA OLAYINDA POLİS ELEŞTİRİLİYOR
Bu içerik 1417 kez okundu.

Bugün olayın daha belirginleşmesi üzerine olay yerine alarmdan bir saat yirmi dakika geç gelen polis teşkilatı yoğun eleştiriliyor. Polis olay yerine ulaştığı zaman üç kişi yaşamını yitirmişti. Polis sözcüsü bu geçikmeyi türlü engellere ve yol durumuna bağlasa da olayın araştırılacağının altını çizdi.


Polis açıklamalarına göre alarm akşam 17.35 ‘te polise ulaştı. Bunun bir trafik kazası olduğu yönündeydi. Polis her ne kadar hızlı hareket ettiyse de,  bazı etmenler buna engel oldu. Bunun arkasında fiziksel koşullarda var görüşüne yer veriyor polis sorumluları.


Polis sözcüsü Åge Loseth; “Bizim olay yerine ulaşabilmemiz için önümüzde iki seçenek vardı. Birincisi ya 90 km’lik ya da yol çalışması yapılan 50 km’lik yolu kullanmaktı. Mavi ışıkla da olsa polisin direk sürme şansı yoktu. Biz daha öncede ekibimiz böylesi bir durumla sonbahar başlarında karşılaşmış ve iki kez geri dönmek durumunda kalmıştık. Bu nedenle uzun yolu tercih ettik. Polimiz bunun bir trafik kazası değil, bir suç işlenen yer olduğunu anladığı zaman zaten geç kalınmıştı” ifadelerine yer vererek polisin haksız yere suçlandığını ima etmeye çalışıyor.
 

Öldürülenlerden biri İsveçli


Olay sırada öldürülen üç kişiden birisinin 50 yaşlarında bir İsveçli olduğu doğrulandı. Saldırganın ise 30 yaşlarında sığınma isteyen bir mülteci olduğu ve olay günü yurtdışı edileceği söyleniyor. Ölenlerden diğer ikisi Norveçli otobüs şoförü ve bir yolcu kadın.


İtfaiyeciler yakaladı


Saldırganı olay yerine ilk yetişen itfaiye erleri ve ambulans personeli yangın söndürme tüpünü üzerine sıkarak etkisiz hale getirdiler. Görgü tanıklarına göre, ambulans personeli çekiş kullanarak saldırganı şaşırttı ve itfaiyeciler üzerine köpük püskürttüler.


İsveç Postası

Norveç Otobüs Kaçırma Age Loseth Oslo
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ