ANISI ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUZ, UNUTMADIK UNUTTURMAYACAĞIZ

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 75’nci yıldönümü. O’nu özlem ve saygıyla anıyor, anısı önünde saygıyla eğiliyoruz.

ANISI ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUZ, UNUTMADIK UNUTTURMAYACAĞIZ
ANISI ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUZ, UNUTMADIK UNUTTURMAYACAĞIZ
Bu içerik 1683 kez okundu.

Mustafa Kemal Atatürk bundan 75 yıl önce yakalandığı amansız hastalığın sonucu 10 Kasım 1938 günü saat 09.05 geçe aramızdan ayrıldı. O’nun bu ülkeyi işgalden kurtarmasında, Cumhuriyeti kurmasında ve ilke ve devrimleriyle çağdaş ve gelişmiş bir Türkiye yaratmak için verdiği o büyük mücadeleyi yakından biliyor ve takdir ediyoruz.


Eşssiz komutan ve devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptıklarına dünden bugün daha fazla sahip çıkacağız ve hep ileri, hep ileri taşıyacağımızın bilinmesini isteriz.


Dil Derneği Başkanı Sayın Sevgi Özel 10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü nediyle yaptığı açıklamayı yayınlıyoruz:


LAİK CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU, DEVRİMLERİN YAPICISI

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü SAYGIYLA ANIYORUZ!

 

ATATÜRK’LE HESAPLAŞANLARA ACIYORUZ!
 


Mustafa Kemal Atatürk, laik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusudur; bağımsızlığı ve yaşamı yok edilmek istenen bir ülkeyi Kurtuluş Savaşıyla özgürleştirmiştir! Ulusunu “kulluk”tan, yobazın yayılmacının zulmünden kurtaran yiğit bir devrimcidir. “Yurtta barış, dünyada barış” çağrısı yapan tek devlet adamıdır. Yüzyıllarca “ümmi ümmet kul” olan bir halka ortak dil ve laik eğitimle yurttaş kimliği kazandıran devrimlerin yapıcısıdır! Halktan korkmayan, halkçı bir önderdir. Ussal, bilimsel, sanatsal olanla halkının yolunu açmıştır. Halk için kazanmış, kazanımlarını halka bağışlamıştır. Bugün Atatürkçü düşünceye ve Atatürkçülere saldıranlar, taşıdıkları aşağılık duygusuyla baş edemeyenlerdir.

 

Atatürk Söylev’de, “Baylar, bizim yüzümüz her zaman ak ve temizdi, her zaman da ak ve temiz kalacaktır. Yüzü çirkin ve gönlü çirkinliklerle dolu olanlar, bizim yurtseverce, insanca ve namusluca davranışlarımızı, bayağı ve çirkin tutkuları yüzünden, çirkin göstermeye kalkışanlardır” diyor. Bugün “gönlü çirkinlikle dolu” olanlar, Mustafa Kemal’in ve “Mustafa Kemalce düşünen” tüm devrimcilerin “yurtseverce, insanca ve namusluca” davranışlarını “bayağı ve çirkin tutkuları yüzünden” karalıyorlar. Bugünkü iktidar, Türk Devrimini eğitim sisteminin özünden kazımış; inancı baskın kılan, Türkiye Cumhuriyeti’nin varoluşunu bile sorgulayan kara bayrağını cumhuriyet kurumlarına asmıştır. Dinciliğe ve ırkçılığa sarılanlar gerçekte Atatürk’ten, Atatürkçü düşünceden ve devrimlerden korkuyor, korktukça da devrimlere ve devrimcilere acımasızca saldırıyorlar. Ne ki korkunun korkaklara yarar sağlamadığını tarih yüzlerce kez kanıtlamıştır.

 

Atatürkçü olmak, aklın öncülüğünü tanımaktır; Atatürk gibi onurlu ve yürekli olmaktır! Atatürkçülük, yaptığı her şeyin hesabını ulusuna veren Atatürk kadar namuslu, Atatürk gibi yüzü ve vicdanı tertemiz bir yurtsever, Atatürk gibi insancıl, Atatürk gibi adil olmaktır; el etek öpme yarışına girmeden dik durmaktır! Özü, sözü doğru adam olmaktır!

 

Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü özlemle anıyor; Atatürkçülükten, devrimlerden kesinlikle caymayacağımızı ulusumuza bildiriyoruz!


Sevgi Özel
Dil Derneği Yönetim Kurulu Başkanı

 


İsveç Postası

10 Kasim 2013 Mustafa Kemal Atatürk Anıtkabir Atatürkün 75.Ölüm Yıldönümü
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ