İSVEÇ, JULİAN ASSANGE DAVASINI KAPATTI

Amerikan gizli belgelerini sızdırmasıyla ömür boyu hapis yatabileceği ABD'ye iadesi talebiyle İngiltere'de tutuklu yargılanan WikiLeaks kurucusu Julian Assange hakkında İsveç'te yeniden açılan tecavüz soruşturması düşürüldü.

İSVEÇ, JULİAN ASSANGE DAVASINI KAPATTI
İSVEÇ, JULİAN ASSANGE DAVASINI KAPATTI Admin
Bu içerik 926 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

İsveç Başsavcısı Yardımcısı Eva-Marie Persson, Assange hakkında yürüttüğü soruşturmaya delil yetersizliğinden son verdiğini açıkladı. Persson, kararı görgü tanığı olarak dinlenen 7 kişinin ifadeleri sonrası aldığını duyurdu. Bunlardan 5 tanesi daha önce tanık olarak dinlenmişti. En son olarak 2 tanık daha ilk kez dinlendi.

Soruşturma, Assange'ın 2010 yılının Ağustos ayında İsveç'te iki kadına tecavüz ettiği iddiasına yönelikti. 48 yaşındaki Avustralya vatandaşı Assange, suçlamaları ta başından beri kabul etmiyordu. İngiltere'de halen tutuklu olarak yargılanıyor.

Julian Assange, 2010'da İsveç'ten İngiltere'ye gelmiş ve 2012'den 2019 yılına kadar Ekvador Büyükelçiliği'ne sığınmıştı. Assange Eylül ayında büyükelçilikten çıkarılmış ve kefaletle serbest bırakılma koşullarını ihlal ettiği gerekçesiyle 50 hafta hapis cezasına çarptırılmıştı.

İsveç halkının büyük bir çoğunluğu Julian Assange’nin İsveç’te işlediği söylenen tecavüz olayına inanmıyordu. Bu davanın siyasi bir oyun olduğunu kanısını dile getiriyordu.

İsveç Julian Assange WikiLeaks tecavüz dava dosya kapatıldı İngiltere Ekvator
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ