IKEA 46 MİLYON DOLAR TAZMİNAT ÖDÜYOR

İsveç’in dünyaca tanınmış mobilya devi IKEA, ABD’nin Kaliforniya eyaletinde evinde oynarken üzerine çekmeceli dolap düşmesi sonucu ölen çocuğun ailesine 46 milyon dolar (430 milyon kronor) tazminat ödeyecek.

IKEA 46 MİLYON DOLAR TAZMİNAT ÖDÜYOR
IKEA 46 MİLYON DOLAR TAZMİNAT ÖDÜYOR Admin
Bu içerik 959 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

Olay ABD’nin Kaliforniya eyeletinde meydana geldi. Evde oynarken üzerine IKEA’nın ürettiği çekmeceli dolabın devrilmesi üzerine ölen 2 yaşındaki Jozef Dudek adlı çoçuk için 46 milyon dolar ödeyecek. Bu tazminatın ABD tarihinde, kusur sonucu çocuk ölümlerinde ödenen en yüksek meblağ olduğu açıklandı.

IKEA, yanlış çizim sonucu 32 kilo ağırlığındaki Malm marka çekmeceli dolabı 2016 tarihinde güvenlik açısından geri çekmişti. IKEA sözcüsü aileyle varılan anlaşmayla ilgili olarak "Hiçbir anlaşma, bizi bu noktaya getiren trajik olayları değiştiremez. Ancak aile ve tüm taraflar adına böyle bir uzlaşmaya varmaktan memnunuz" dedi.

Çocuğun ailesi Joleen ve Carig Dudek yaptıkları yazılı açıklamada, “İki yaşındaki bir çocuğun 76 santimetre yükseklikteki bir dolabı devirebileceğini ve bunun altında kalarak can verebileceğini düşünemedik. Sonradan dolabın tasarımının hatalı olduğunu öğrendik. Yaşadıklarımızı anlatıyoruz çünkü başka ailelerin de başına aynı şeyin gelmesini istemiyoruz" denildi.

Aile, ayrıca IKEA’dan alacakları tazminatın bir milyon dolarını çocukları tehlikeli ürünlere karşı koruma çalışmaları yapan kurumlara bağışlayacaklarını açıkladı.

IKEA ABD Kaliforniya Dudek ailesi çocuk ölüm tazminat Jozef Dudek
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ