BAKANLARDAN BEKLENEN İSTİFALAR GELDİ

Çocukları ve dolaylı olarak kendilerinin de adları yolsuzluk olaylarında geçen üç bakan bugün bakanlıktan istifa ettiler. Bunlara içişleri eski bakanı İdris Naim Şahin’de milletvekilliğinden istifa etti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar da NTV'de katıldığı canlı yayında aynı zamanda milletvekilliğinden de istifa ettiğini açıkladı.

BAKANLARDAN BEKLENEN İSTİFALAR GELDİ
BAKANLARDAN BEKLENEN İSTİFALAR GELDİ
Bu içerik 1300 kez okundu.

Sabah saatlerinde Zafer Çağlayan ve Muammer Güler'in istifasının ardından Erdoğan Bayraktar, Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşen açıklamalar yaparak görevi bırakmıştı.
 

İçişleri eski Bakanı İdris Naim Şahin iki sayfalık istifa mektubunda zehir zemberek açıklamalar yapt. Şahin; “Son dönemde artan bir şekilde ülke ve millet varlığı ve çıkarları ile uyuşmayan; milli değer, anlayış ve duyarlıklarla örtüşmeyen; ulusal bütünlüğü güçlendirici olmayan söylem, politika ve uygulamalara tanık olunmaktadır. “ biçiminde ifadeler kullandı.


Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar hem bakanlıktan hem de milletvekilliğinden istafa ederken “en müsaadenizle basın açıklaması şeklinde çok kısa ifadelerde bulunmak istiyorum. 17 Aralık tarihinde yapılan operasyon dosyasında şahsımı rencide edecek veya izah edemeyeceğim hiçbir husus yok. Ancak Sayın Başbakan’ın istediği Bakanla çalışmak veya istediği bakanı görevden almak en tabi hakkıdır ve yetkisidir. Fakat rüşvet  ve yolsuzluk ifadelerinin bulunduğu bir operasyon sebebiyle istifa ediniz ve beni rahatlatacak deklarasyonu yayınlayınız şeklinde tarafıma baskı yapılmasını kabul etmiyorum. Etmiyorum çünkü, soruşturma dosyasında var olan ve onaylanan imar planlarının büyük bir bölümü Sayın Başbakan’ın onayıyla yapıldı. Bu minval üzere bakanlıktan ve milletvekilliğinden istifa ettiğimi açıklıyorum. Bu milleti ve vatanı rahatlatmak için sayın Başbakan’ın istifa etmesi gerektiğine inandığımı ifade ediyor, yüce milletime saygılar sunuyorum.” dedi


Bütün bunlar gösteriyor ki, yolsuzluğun merkezinde bizzat başbakanın kendisi bulunuyor. Başbakan yaptığı tüm açıklamalarda “savunma”ya geçmiş ve olayları hem kendisine hem  de partisine “komplo” olarak değerlendirmişti. Polislerin görevden alınmaları, yerlerinin değiştirilmeleri ve yargıya yönelik söylemlemleri demokratik ülkelerde olmaması gereken durumlardır. Bu neden hükümetin zaman geçirmeden istifa etmesi Türkiye’de doğabilecek bir krizin önüne geçilmesinde çok önemli bir rol oynayacaktır.


İsveç Postası

Muammer Güler Zafer Çağlayan Erdoğan Bayraktar İstifa Yolsuzluk Rüşvet
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ