NORVEÇ POLİSİ BAŞBAKAN HAKKINDA SORUŞTURMA AÇTI

Norveç Başbakanı Erna Solberg korona kurallarını çiğnemesinden dolayı hakkında polis soruşturma açtı. Başbakan bugün bir basın toplantısı yaparak açıklamalarda bulundu. Başbakan, ”Daha farklı yapmalıydım” dedi.

NORVEÇ POLİSİ BAŞBAKAN HAKKINDA SORUŞTURMA AÇTI
NORVEÇ POLİSİ BAŞBAKAN HAKKINDA SORUŞTURMA AÇTI Admin
Bu içerik 734 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

Norveç Başbakanı Erna solberg’in dağ gezi eğlencesi kendisine pahalıya mal oldu. Hafta sonu 60. yaş gününü kutlamak için ailesi ve kız kardeşlerin aileriyle hem dağa kayak yapmaya hem de eğlenmeye giden başbakana korona kurallarını hiçe saydığı için hakkında polisçe soruşturma açıldı.

Ancak topluluk, ülkenin korona kısıtlamaları kapsamında izin verilenden daha büyüktü. Bugün (Cuma günü) erken saatlerde, Norveç polisinden başbakana karşı ceza soruşturması başlattıkları mesajı basına yansıdı. Sør-Øst polis bölgesi basın açıklamasında "Soruşturma gerçekte ne olduğunu ve bunun yerel ya da ulusal düzenlemelerin ihlali olup olmadığını açıklığa kavuşturacak" diye yazıldı.

Bugün gezi planıyla ilgili bir basın toplantısında, dağ gezisi ile ilgili sorular da yer aldı ve kutlama hakkında yorum yapıldı. Başbakan, ”Plan, yürüyüşe çıkıp akşam yemeğinde buluşmaktı” dedi.

Ancak bu olmadığı söylendi. Aileler hem yemek yedikleri bir apartmanda 14 kişi, hem de 13'ü daha sonra bir lokantada buluştu. Ancak lokanta ziyaretinde Başbakan Erna Solberg yoktu. Başbakana göre, ”Planlanmamış” bir durum olarak yorumlandı.

Başbakan Erna Solberg’in kendisine  bilgi geldikten sonra pişmanlık duyduğu belirtildi.

Norveç Başbakan korona Norveç polisi Erne Solberg soruşturma gezi kutlama
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ