Bütün yollar Bilal Erdoğan’a çıkıyor

Savcı Akkaş, gözaltı işlemini Emniyet'in yapmaması üzerine Jandarma'ya göndermiş.

Bütün yollar Bilal Erdoğan’a çıkıyor
Bütün yollar Bilal Erdoğan’a çıkıyor
Bu içerik 2629 kez okundu.

Türkiye’yi sarsan “rüşvet ve yolsuzluk” operasyonunun aralarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Necmettin Bilal Erdoğan ve iş adamlarının da olduğu 2. dalga operasyonu yürütürken dosyadan el çektirilen TMK Savcısı Muammer Akkaş’ın gözaltına alma ve canlı teşhis talimatını önce İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne, listeyle ilgili işlem yapılmaması üzerine de İstanbul İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü’ne gönderdiği ortaya çıktı. Ancak jandarmanın da polis gibi işlem yapmadığı bildirildi.
 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı tarafından dosyadan el çektirilen TMK Savcısı Muammer Akkaş’ın İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Şube Müdürlüğü’ne gönderdiği gözaltı listesinde El Kaide’nin Türkiye finansörü olarak bilinen Yasin El Kadı ve İstanbul’daki 3. Havalimanı ihalesini alan konsorsiyumda yer alan Mehmet Cengiz’in olduğu görüldü.


Kaçma ve delilleri yok etme şüphesi var


Savcının gözaltı kararında, şüphelilere “çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek, örgüte üye olmak, tehdit, rüşvet ve nüfuz ticareti, ihaleye fesat karıştırmak, suçtan kaynaklanan malvarlığını aklama, resmi belgede sahtecilik” suçlamaları yöneltilirken kararda gözaltına alınma sebebi olarak da “yüklenen suçun gerektirdiği ceza miktarına göre şüphelinin kaçma ve delilleri yok etme, değiştirme ve gizleme ihtimalinin bulunması, aleyhinde yeteri kadar delil ve emare bulunması sebebiyle gözaltına alma tedbiri zorunlu görülmüştür” denildi. Yakalama tarihi ve saatinin 25 Aralık 2013 saat 06.30 olarak belirtildiği kararda, gözaltı süresi ile bu sürenin biteceği tarih olarak da 26 Aralık 2013 saat 06.30 (4 saat yol süresi de dahil) olarak ifade edildi.

Gözaltı kararında aleyhindeki delil ve emareler, yüklenen suçun özelliği kaçma ve delilleri yok etme ihtimali soruşturmanın ikmali için gereken süre nazara alınarak Ceza Muhakemesi Kanunu’nun (CMK) 91. maddesine göre isimleri yazılı şüphelinin belirtilen tarih ve saate kadar gözaltına alınmasına karar verildiği ifade edildi. Gözaltı süresinde bütün işlemlerin bitirilmesi ve gerek görülürse şüphelinin hâkim önüne çıkarılması gerektiğinden Cumhuriyet Başsavcılığı’nda yapılacak işlemeler için makul bir zaman kalacak şekilde getirilmesi gerektiğinin vurgulandığı kararda şunlar kaydedildi:

“CMK’nın 81’inci maddesi gereğince şüphelinin fizik kimliğinin tespiti için gerekli görülen işlemlerin yapılması (parmak izi alınması, fotoğraflarının çekilmesi) alınan parmak izlerinin mukayeselerinin yapılması dosya kapsamında gerekli canlı teşhis ve el yazısı mukayesesi işlemlerinin yapılması, anayasanın 19., CMK’nin 95’inci maddelerine göre şüphelinin gözaltına alındığının bir yakınına veya belirlediği bir kişiye (İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce) bildirilmesi uygun görülmüştür.”


İşte gözaltı listesi


1- Yasin El Kadı


2- M. Latif Topbaş


3- M. Fatih Saraç


4- Abdullah Tivnikli


5- Avni Çelik


6- Usame Kutub


7- Muaz Kadıoğlu


8- Cengiz Aktürk


9- Abdulkerim Çay


10- Semih Demirci


11- Orhan Cemal Kalyoncu


12- Ömer Faruk Kalyoncu


13- Kenan Avis


14- Gökhan Özdemir

15- Selcan Zeliha Özkök

16- Aynur Uluğtekin

17- Mehmet Cengiz

18- Celal Koloğlu

19- Nihat Özdemir

20- Sezai Bacaksız

21- İbrahim Çeçen

22- Hayrettin Özaltın

23- Dilek Cengiz

24- Adnan Çebil

25- Medet Nebi Yanık

26- Adnan Şişman

27- Ahmet Ergun

28- Kadri Tunç Peker

29- Murathan Kiraz

30- Mustafa Bayraktar

31- Gaffar Yıldırım Er

32- Şener Ünsal

33- Oğuzhan Boyacı

34- Abdullah Kavukçu

35- Hakan Aslan

36- İbrahim Erdoğan Gözel

37- Hasan dağcı

38- Esat Özkazanç

39- Orhan Nurduhan

40- Nurcan Çatalpınar

41- Şefik Gül


İsveç Postası/Basın

Bilal Erdoğan Yolsuzluk Rüşvet Operasyon İfade Şüpheli
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ