AVRUPA İLAÇ AJANSI’NDAN BIONTECH-PFİZER KARARI

Avrupa İlaç Ajansı (EMA), BioNTech-Pfizer ortaklığı tarafından geliştirilen Covid-19 aşısının buzdolabında 1 aya kadar saklanabileceğini açıkladı. Bu durum daha önce 5 gündü.

AVRUPA İLAÇ AJANSI’NDAN BIONTECH-PFİZER KARARI
AVRUPA İLAÇ AJANSI’NDAN BIONTECH-PFİZER KARARI Admin
Bu içerik 847 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

Avrupa İlaç Ajansı (EMA), BioNTech-Pfizer ortaklığınca geliştirilen Covid-19 aşısının saklama koşullarında değişiklik yapılmasını önerdi. Bu öneri daha sonra kabul edildi.

Söz konusu aşı daha önce 5 güne kadar eksi 80 santigrad derece soğuklukta muhafaza edilirken, EMA'nın aldığı karar neticesinde artık normal buzdolabı sıcaklıklarında (2 ila 8 santigrad derece arasında) 1 aya kadar (31 gün) saklanabileceği duyruldu.

Bu süre artırımının Avrupa Birliği (AB) genelinde aşı kampanyalarında lojistik ve planlamada olumlu bir etki yaratması bekleniyor. BioNTech-Pfizer aşısı AB'den onayını Aralık 2020'de almış ve yıl başı itibarıyla da uygulanmaya başlanmıştı. Ancak saklama koşulları BioNTech-Pfizer aşısının en büyük handikapı olarak gösteriliyordu.

Şubat ayında da, Amerika Birleşik Devletleri Pfizer aşısının, eksi 80 santigrad derece muhafaza edilmesi yerine eksi 15 ila eksi 25 santigrad derece soğulukta depolanması ve taşınmasını onaylamıştı.

EMA Avrupa Birliği ABD BioNTech-Pfizer saklama
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ