AFGANİSTAN’DA BİR CAMİDE CANLI BOMBA KENDİNİ PATLATTI

Afganistan'ın kuzeyindeki Kunduz kentinde bir camide büyük bir patlama meydana geldi.Tanıklar, Cuma namazının ortasında yüksek bir patlama olduğunu söylüyor. Yerel temsilcilere göre, saldırı bir intihar bombacısı tarafından gerçekleştirildi.

AFGANİSTAN’DA BİR CAMİDE CANLI BOMBA KENDİNİ PATLATTI
AFGANİSTAN’DA BİR CAMİDE CANLI BOMBA KENDİNİ PATLATTI Admin
Bu içerik 688 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

Kuzey Afganistan’ın Kunduz kentinde Gozar-e-Sayed Abad Şii camisinde Cuma namazı esnasında bir canlı bomba kendini patlattı. Çeşitli haber ajanslarına göre 100 den fazla ölü ve çok sayıda yaralı var.

Bölge sözcüsü Matiullah Ruhani CNN'e verdiği demeçte, saldırının arkasında bir intihar bombacısı olduğunu söyledi.Siteden alınan resimler, caminin içindeki kanlı zemini ve insanların cesetleri binadan nasıl çıkardıklarını gösteriyor. Görgü tanıkları, patlamayı duyduklarında dua ettiklerini söylüyor.

Saldırıya yaklaşım IŞİD eylemlerini andırıyor, ancak henüz hiçbir grup eylemi üstlenmedi.Son zamanlarda, terör grubunun Afgan kolu olan IŞİD- Horasan Afganistan'daki tehdidi arttı. Daha bir hafta önce, Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid'in annesinin cenazesinin kaldırıldığı Kabil'in ikinci büyük camisinde bir patlama meydana geldi. Saldırı en az on yaşamını yitirmişti.

AFP haber ajansına göre, Cuma akşamı terör örgütü İslam Devleti (IŞİD) bir açıklama yaparak saldırıyı üstlendi.

Afganistan Taliban Kunduz Gozar-e-Sayed Abad Şii camisi Canlı Bomba Cuma namazı Terör IŞİD-Horasan Zabihullah Mücahid
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ