İLGİLTERE’DE YAPILAN BİR ARAŞTIRMA AŞI OLANLARDA ÖLÜM RİSKİNİN YÜZDE 93 DÜŞÜK OLDUĞUNU GÖSTERDİ

İngiltere İstatistik Kurumu’nun (ONS) yaptığı bir araştırmada 1.doz aşıyı aldıktan sonra tamalama aşıları 2.doz ve 3.dozu almış kişilerin hiç aşı olmamış kişilere göre yüzde 93,4 oranında ölümlerinde azalma görüldü.

İLGİLTERE’DE YAPILAN BİR ARAŞTIRMA AŞI OLANLARDA ÖLÜM RİSKİNİN YÜZDE 93 DÜŞÜK OLDUĞUNU GÖSTERDİ
İLGİLTERE’DE YAPILAN BİR ARAŞTIRMA AŞI OLANLARDA ÖLÜM RİSKİNİN YÜZDE 93 DÜŞÜK OLDUĞUNU GÖSTERDİ Admin
Bu içerik 585 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

The Guardian gazetesi bir araştırmaya dayanarak yaptığı haberinde, covid-19’dan ölümlerde aşı olanların aşı olmayanlarla karşılaştırıldığı zaman yüzde 93 daha az ölüm riskiyle  karşı karşıya kaldıklarını yazıyor.

Araştırmanın yapıldığı İngiliz İstatistik Kurumu'na (ONS) göre, Covid hastalığı için ölüm oranı, herhangi bir aşı dozu almayan kişilere kıyasla, yeniden doldurma dozu alan kişilerin tüm yaş gruplarında tutarlı bir şekilde ölüm oranları daha düşük görülüyor.

Araştırmacılar, yaş durumu ve nüfus büyüklüğüne göre farkı dahil edebilmek ve böylece aşılanmış gruplar arasında karşılaştırma yapabilmek için yaşa göre standartlaştırılmış ölüm oranlarını kullandılar. 21 gün içinde üçüncü bir enjeksiyon yapılan kişiler arasında, geçen yılın Temmuz ve Aralık ayları arasında covid-19'dan ölme riski (yaş standardizasyonuna göre), aşılanmamış kişilere kıyasla yüzde 93,4 azaldığı tespit edildi.

Sadece iki doz alan kişilerde risk, aşılanmamış kişilere kıyasla yüzde 81,2 daha düşüktü. Genel olarak 2021 için iki doz aşı alan kişilerde covid-19'a bağlı ölüm oranı aşısız kişilere göre çok daha düşük

Bununla birlikte, İngiliz İstatistik Kurumu (ONS) araştırmasına göre, iki doz alan ve enfeksiyondan ölenlerin oranı geçen yılın sonunda hafifçe artmaya başladı. O sırada üçüncü doz aşı yapılanların ağırlıklı olarak yaşlılar olması gerçeğinden etkilenmiş olabilecek bir şey. The Guardian, bunun iki doz aşının azaltılmasından korunmayla da bağlantılı olabileceğini yazıyor.

İngiltere İngiltere İstatistik Kurumu araştırma aşı ölüm ölüm oranı düşük The guardian
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ