AMERİKA YİNE KİMYASAL SİLAH YALANINA BAŞLADI

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik askeri harekatının 15. gününde Beyaz Saray’dan çarpıcı bir açıklama yapıldı. Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki Twitter hesabından, "Rusya'nın Ukrayna'da kimyasal veya biyolojik silah kullanabileceği konusunda hepimiz uyanık olmalıyız" dedi.

AMERİKA YİNE KİMYASAL SİLAH YALANINA BAŞLADI
AMERİKA YİNE KİMYASAL SİLAH YALANINA BAŞLADI Admin
Bu içerik 641 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

Dünya ve İsveç basınında yer alan haberlere göre, Rusya, Ukrayna'yı laboratuvarlarda biyolojik silah geliştirmekle suçladı. ABD ise buna karşılık Rusya’yı, sahte bayrak altında bir saldırı gerçekleştirmeye yönelik bir Rus planının parçası olabileceğinden şüphelenildiği ifade etti.

 Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki Twitter'da, "Rusya'nın Ukrayna'da kimyasal veya biyolojik silah kullanabileceği konusunda hepimiz uyanık olmalıyız" dedi.

Askeri uzmanlar, askeri harekata yönelik, Başkan Putin'in istediği ve beklediği kadar hızlı gitmediği için Rusya'nın Ukrayna'daki sivillere yönelik saldırılarını hızlandırabileceği konusunda uyarı da bulundular.

Ülkede birçok şehrin yoğun bombardımanında binlerce sivilin öldüğüne inanılıyor ve nüfusun güvenli bir yere kaçabileceği sözde "insani koridorlara" saygı gösterilmediği söyleniyor. Çarşamba günü, Mariupol kentindeki bir çocuk hastanesi Rus robot saldırısında bombalandığı vurgulandı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, saldırıyı savaş suçu olarak nitelendirdi.

ABD bir adım daha ileri gidiyor ve Rusya'nın Ukraynalı sivil nüfusa karşı kimyasal veya biyolojik silahlarla bir saldırı planlama olasılığından söz ediyor. Amerika bu tür yalanlarına Irak’ı işgal etmeden önce de Saddam Hüseyin’in kimyasal silah kullanacağını sürekli tekrarlamıştı. Irak’ın işgal edilmesinden bir yıl sonra o zamanı Uluslararası Nükleer Energi Kurumu (IAEA) Başkanı olan Hans Blix, “Bu yalanı yaymak zorundaydık. Biliyorduk ki Saddam’da kimyasal gaz yoktu” demek zorunda kalacaktı. ABD, aynı oyunu Suriye’de Beşar Esad’a karşı da oynadı. Şimdi sırada Rusya var.

Olayların arka plananına bakıldığı zaman bu kez de Rusya'nın Ukrayna laboratuvarlarında ABD'nin yardımıyla biyolojik silahlar geliştirdiğine dair kanıtlara sahip olduğunu iddia etmesidir.

Ukrayna Sağlık Bakanlığı'nın Rus işgalinin başlamasından kısa bir süre önce, diğer şeylerin yanı sıra şarbon ve kolera örneklerinin imha edilmesini emrettiği belirtiliyor. 6 Mart'ta Rusya Dışişleri Bakanlığı ilk kez ülkedeki güçlerinin Ukrayna'nın biyolojik silah programını yok etmeye çalıştığına dair kanıt bulduğunu iddia etti.

Çarşamba günü, bir Kremlin sözcüsü Moskova'da düzenlediği basın toplantısında iddiaları yineledi. Beyaz Saray basın sekreteri Jen Psaki, gece boyunca bilgiyi saçma olarak nitelendirdi ve Rus hareketinin sahte bir bayrak altındaki bir planın ilk parçası olabileceğini söyledi. 

Dünya Rusya Ukrayna Çatışma ABD Beyaz Saray Jen Psaki Twitter Kimyasal silah
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ