SALMAN RUSHDİE HASTANEDE GÖZLERİNİ AÇTI

Hakkında yazdığı Şeytan Ayetleri kitabı nedeniyle ölüm fetvası bulunan Salman Rushdie New York’un Chautauqua bölgesinde bir konferans esnasında bıçaklı saldırıya uğramış ve 12 bıçak darbesi almıştı. Hastaneye kaldırıalan ve ameliyata alınan Salman Rusdhie’nin gözlerini açtığı ve etrafıyla şakalaştığı belirtildi.

SALMAN RUSHDİE HASTANEDE GÖZLERİNİ AÇTI
SALMAN RUSHDİE HASTANEDE GÖZLERİNİ AÇTI Admin
Bu içerik 610 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

Salman Rusdie Hindistan kökenli İngilz vatandaşı ve son iki yıldır Amerika’da yaşıyordu. Amerika’nın çeşitli kentlerinde konferanslar veriyordu. New York’ta verdiği bir konferans esnasında bıçaklı saldırıya uğramış ve çeşitli yerlerinden on iki bıçak darbesi almıştı.

Eylemci Hadi Matar adında 24 yaşında İran rejimi yanlısı bir kişi olarak açıklandı. New York savcısına göre, eylem planlı bir şekilde gelişti. Ameliyat sonrası solunum cihazına bağlanan Rushdie'nin artık solunum cihazına ihtiyacı kalmadığı yetkililerce açıklandı. AP haber ajansı, yazarın arkadaşı Aatish Taseer’in, "Konuşuyor ve şaka yapıyor" dediğini aktarıyor.

                                                  Saldırıyı gerçekleştiren Hadi Matar

Salman Rusdhie yazdığı Şeytan Ayetleri kitabıyla Hz. Muhammed ve İslama hakaret savıyla Ayatullah Humeyni tarafından hakkında ölüm fetvası verilmişti. Yazar korumaları eşliğinde yaşamını sürdürüyordu.

Saldırıdan sonra yakalanan ve mahkemeye çıkartılan 24 yaşındaki Hadi Matar, cumartesi günü bıçaklı saldırı ve cinayete teşebbüsle suçlandı. CNN, ülkeden kaçma riski olduğu için kefaletle serbest bırakılmaması gerektiğini yazıyor. AP haber ajansına göre savcı, eylemin planlandığını bildirdi. Savcı Jason Schmidt mahkemede, bunun Rushdie'ye yönelik, hedefli, kışkırtılmamış ve planlı bir saldırı olduğunu söyledi.

Salman Rusdhie Amerika New York saldırı Şeytan Ayetleri İran Ayatullah Humeyni
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ