SANSÜR YASASI RESMİ GAZETE’DE YAYINLANARAK YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

TBMM'den AKP – MHP oylarıyla geçen Dezenformasyonla Mücadele Yasası” adı altında 'sansür yasası' Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanarak Resmi Gazete’de yayınlandı.

SANSÜR YASASI RESMİ GAZETE’DE YAYINLANARAK YÜRÜRLÜĞE GİRDİ
SANSÜR YASASI RESMİ GAZETE’DE YAYINLANARAK YÜRÜRLÜĞE GİRDİ Admin
Bu içerik 483 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

Kamuoyunda sansür yasası olarak bilinen Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kanunda en çok tepki çeken 29. madde ile Türk Ceza Kanunu’na “Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” adı altında yeni bir suç girmiş oldu. Bu maddede ise “Sırf halk arasında endişe, korku veya panik yaratmak saikiyle, ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeni ve genel sağlığı ile ilgili gerçeğe aykırı bir bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayan kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır” ifadeleri yer aldı.

Kamuoyunda çok konuşulan, tartışılan bu yasanın önünü açıktır ve her türlü biçimde yorumlanabilir. Bu durum da halk rasında, basın dünyasında ve sosyal medyada büyük endişeye yol açtı. Buna karşın Cumhurbaşkanı tarafından onaylanarak resmiyet kazandı. Sosyal ve siyaset bilimciler yaklaşan genel seçimi gözönünde bulunduran iktidar partisi ve destekçisinin halkı susturmak için çıkardığını belirtiyorlar.

Türkiye Cumhurbaşkanı Resmi Gazete Sansür Yasası imza
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
BUGÜN 5 ARALIK TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKININ TANINMASININ 90. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN
BUGÜN 5 ARALIK TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKININ TANINMASININ 90. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN
ULU ÖNDER GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü VEFATININ 86. YILDÖNÜMÜNDE SAYGIYLA ANIYORUZ
ULU ÖNDER GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü VEFATININ 86. YILDÖNÜMÜNDE SAYGIYLA ANIYORUZ