KRİSTERSSON, ANKARA İLE GÖRÜŞMEYE HAZIRIM

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, İsveç'in NATO üyeliğini hızlandırmak için Ankara'ya gitmeye hazır olduğunu açıkladı. Başbakan bunu NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Brüksel'deki ilk görüşmesinin ardından düzenlediği basın toplantısında söyledi.

KRİSTERSSON, ANKARA İLE GÖRÜŞMEYE HAZIRIM
KRİSTERSSON, ANKARA İLE GÖRÜŞMEYE HAZIRIM Admin
Bu içerik 698 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

Brüksel’de düzenlenen Avrupa Birliği liderleri toplantısına katılan Başbakan Ulf Kristersson bu durumdan yaralanarak Brüksel'de NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile ilk kez bir araya geldi. Kristersson, ”NATO'nun İsveç dış ve savunma politikasının merkezi bir parçası olacaktır. Askeri savunmamızı olanaklı olan en kısa sürede NATO standartlarına göre güçlendireceğimizi söyleyebilirim.” dedi.

Bugünkü basın toplantısında Jens Stoltenberg, ”İsveç'in NATO'ya üye olarak katılmak için attığı somut adımları memnuniyetle karşılıyorum” görüşünü vurguladı. Ulf Kristersson da Jens Stoltenberg'e teşekkür etti ve İsveç'in üyeliği olanaklı olur olmaz NATO'nun o zamanlar 360 derecelik stratejisine katkıda bulunacağına dair güvence verdi.

Basın toplantısında Ulf Kristersson, Haziran ayında Madrid'de yapılan NATO zirvesiyle bağlantılı olarak imzalanan üçlü anlaşmaya da değindi. Kristersson, ”İsveç, Finlandiya ve Türkiye arasında varılan ve NATO'nun tamamen şeffaf olduğu terörle mücadele için bir anlaşma var” dedi.

Ulf Kristersson, Türkiye ile görüşmelere değinerek, "En kısa sürede Ankara'yı ziyaret etmek istiyorum ve bu sinyali Türk dostlarımıza çoktan gönderdik. Şu anda ziyaret takvimini değerlendiriyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin güvenlik endişelerini anladığını dile getiren Kristersson, "Terör saldırılarına maruz kalan ülkeleri çok iyi anlıyorum. Yeni bir ülke ile askeri iş birliği yapacaksanız, bu konudaki hassasiyetlerinden yüzde yüz emin olmak istersiniz" dedi. Türkiye'ye terör konusuna ilişkin atıfta bulunan Kristersson, "O ülke (Türkiye) de terörle mücadelede çok güçlü bir konumda yer alıyor" ifadelerini kullandı.

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson NATO NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Brüksel AB
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
BUGÜN 5 ARALIK TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKININ TANINMASININ 90. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN
BUGÜN 5 ARALIK TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKININ TANINMASININ 90. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN
ULU ÖNDER GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü VEFATININ 86. YILDÖNÜMÜNDE SAYGIYLA ANIYORUZ
ULU ÖNDER GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü VEFATININ 86. YILDÖNÜMÜNDE SAYGIYLA ANIYORUZ