ALMANYA’DA ESRAR KULLANIMI SERBEST BIRAKILIYOR

Almanya’da esrar kullanımı yasallaştırılıyor. Alman Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, esrar elde etme ve tüketimini yasal hale getirecek tasarıyı tanıtarak bu yasanın Alman meclisi’nde onaylandıktan sonra yürürlüğe girmesi halinde devletin bu piyasayı çok daha iyi kontrol edebileceğini ifade etti.

ALMANYA’DA ESRAR KULLANIMI SERBEST BIRAKILIYOR
ALMANYA’DA ESRAR KULLANIMI SERBEST BIRAKILIYOR Admin
Bu içerik 678 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

Almanya'da yakın bir gelecekte yetişkin kişilerin esrar satın alabilmesi, bulundurması ve tüketmesi yasal olacak. Konuyla ilgili kanun tasarısının tanıtımında açıklamalarda bulunan Almanya Sağlık Bakanı Prof. Karl Lauterbach, söz konusu tasarının yasalaşarak yürülüğe girmesinin ardından esrar edinme, bulundurma ve tüketmenin, Uyuşturucu Madde Kanunu'nun kapsamının dışında kalacağını ifade etti.

Deutsche Welle’de  yer alan habere göre, Bakan Lauterbach diğer yandan tasarının kanunlaşma sürecine, konunun Avrupa Birliği (AB) hukuku ve uluslararası hukukla uyumlu olup olmadığının incelenip, her iki yönden uygun olduğunun anlaşılması halinde devam edileceğini kaydetti. Kendi de hekim olan ve daha önce esrarın serbest bırakılmasına karşı çıkan Lauterbach, esrarın planlanan serbest bırakılma sürecinin, "Uyuşturucu siyasetinde çığır açmak" gibi değerlendirilmemesi gerektiğini, yapılmak istenenin, esrarı yasal çerçeveye alarak, çocukları, gençleri ve sağlığı bugünkünden daha iyi korumak olduğunu vurguladı.

Esrar satışı için “özel mağazalara” veya kahve dükkanlarına izin verilmesi düşünülüyor. Almanya’da kabul edilen plana göre, yasal olarak satılan esrarda psikoaktif bir madde olan THC’de yüzde 15’lik bir sınır olması gerektiği belirtiliyor. Buna göre, 18 ila 21 yaş arasındaki genç yetişkinler için esrar yüzde 10’dan fazla THC içermeyecek şekilde düzenlenecek.

Yeşiller’den sağlık komitesi başkan yardımcısı Kirsten Kappert-Gonther da esrar talebinin karşılanamaması durumunda insanların karaborsaya yöneleceği uyarısı yaptı.

Esrarın tıbbi amaçlı kullanımını daha da yaygınlaştıracak hükümetin bu yeni adımı, Merkel’in uzun süre liderlik ettiği Hıristiyan Demokratlar tarafından eleştiriliyor. Yeni uygulamanın genç yaştakilerin, yaşı büyük olan tanıdıkları üzerinden esrara ulaşmalarının önünü açabileceği endişesi dile getiriliyor.

Almanya Alman Meclisi Sağlık Bakanı Karl Lauterbach esrar serbest yasa
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ