İSVEÇ DIŞİŞLERİ BAKANI BİLLSTRÖM: İSVEÇ VERDİĞİ SÖZLERİ TUTAR

İsveç’in NATO üyeliğine başvurması ve Türkiyenin bazı koşulların yerine getirilmesiyle onay vereceğini açıklaması iki ülke arasındaki görüşme trafiğini artırdı. Dün Ankaraya giden bakan, bugün mevkidaşı Çavuşoğlu ile görüştü.

İSVEÇ DIŞİŞLERİ BAKANI BİLLSTRÖM: İSVEÇ VERDİĞİ SÖZLERİ TUTAR
İSVEÇ DIŞİŞLERİ BAKANI BİLLSTRÖM: İSVEÇ VERDİĞİ SÖZLERİ TUTAR Admin
Bu içerik 471 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

İsveç ve Türkiye Dışişleri Bakanları Ankara'da bir araya geldiler.Bu toplantı, Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğini eninde sonunda onaylayacağı süreçte bir "kontrol noktası" olarak nitelendirildi. Amaç, üçlü anlaşmanın şartlarını uygulamanın nasıl olanaklı olabileceği konusunda anlaşmaya varmaktır, görüşü dillendirildi.

Tobias Billström, Perşembe günü Çavuşoğlu ile yaptığı toplantının ardından düzenlediği basın toplantısında, toplantının ana konusunun terörle mücadele olduğunu belirtti.

Billström basın toplantısında,“PKK, İsveç için büyük bir tehdit değil, Türkiye için büyük bir tehdit olduğunu ve bunu çok ciddiye aldığımızı söylüyoruz” diyor.

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström,“Mesajım açık. İsveç verdiği sözleri tutar. Biz anlaşmayı ciddiye alıyoruz” diyor.

Ayrıca İsveç'in anlaşmanın "her paragrafında" önlemler aldığını ve bunları uygulamaya devam edeceğini söylüyor. Billström devamla, “İsveç, terör şüphesiyle Türkiye ile hukuki iş birliğini güçlendirdi, Adalet Bakanlığımız daha fazla konuşuyor, yetkililerimiz daha fazla bilgi alışverişinde bulunuyor ve silahlı kuvvetlerimiz teması artırdı” dedi.

Basın toplantısında Mevlüt Çavuşoğlu, “Diğer şeylerin yanı sıra, İsveç'in Türkiye'nin terörle bağlantılı olduğunu düşündüğü 42 kişilik listede yer alan kişileri sınır dışı etmek için yeterince şey yapmadığına inanıyoruz” derken devamla, “Somut bir gelişme olmadı. Bir kişi iade edildi, bunu takdir ediyoruz. Ancak listemiz açık ve detaylı. Bu hafta, bir kişinin iadesi reddedildi” dedi.

Çavuşoğlu, İsveç'in ikiyüzlülük yaptığına da inanyor, bunun çok olumsuz bir gelişme olduğunu söylüyor.

Çavuşoğlu, “Daha somut adımlar görmek istiyoruz. Önceki hükümet samimi değildi. İkiyüzlülük gördük. Ve bundan bıktık” ifadelerini de kullandı.

Billström'ün Ankara'ya ilk gelişi. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni de ziyaret edecek.

Türkiye, NATO başvurusunun onaylanması için İsveç'ten defalarca iade talebinde bulundu. İsveç Radyosu Ekot, Türk medyasında toplam 42 kişinin terörist ilan edildiğini haber yapıyor. Diğerlerinin yanı sıra PKK ve Gülen hareketiyle bağlantıları olduğu iddia ediliyor.

Pazartesi günü, İsveç Yüksek Mahkemesi Türkiye'nin FETÖCÜ Bülent Keneş'in iadesi talebini reddetti. Türkiye tarafından "terörist" olarak sınıflandırılan sürgündeki gazetecinin iadesi, ülkenin İsveç'in NATO üyeliğine onay verebilmesi için ortaya koyduğu şartlardan biri.

Türkiye İsveç Dışişleri Bakanları Tobias Billström Mevlüt Çavuşoğlu NATO üyelik görüşme PKK FETÖ terörister iade
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ