İNSAN HAKALRI İZLEME ÖRGÜTÜ TÜRKİYE ÜZERİNDEN İSVEÇ’İ ELEŞTİRİYOR

İnsan Hakları İzleme Örgütü bugün yayınladığı yıllık raporunda İsveç'in Türkiye ile yakınlaşmasından büyük endişe duyuyor. Bu bağlamda İsveç'e sert eleştiriler getiriyor. Örgüt başkanı Tirana Hassan, İsveç Radyosu Ekot'a verdiği demeçte, ”İsveç, Türkiye'nin insan hakları ihlallerine göz yummaya hazırsa, bunun son yıllarda gördüğümüz en endişe verici eğilimlerden biridir” diyor.

İNSAN HAKALRI İZLEME ÖRGÜTÜ TÜRKİYE ÜZERİNDEN İSVEÇ’İ ELEŞTİRİYOR
İNSAN HAKALRI İZLEME ÖRGÜTÜ TÜRKİYE ÜZERİNDEN İSVEÇ’İ ELEŞTİRİYOR Admin
Bu içerik 384 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

İnsan Hakları İzleme Örgütü, İsveç'in NATO üyelik sürecinde Türkiye'ye yaklaşımını eleştiriyor. Örgüt başkanı Tirana Hassan, İsveç'in kendi siyasi çıkarı için Türkiye'nin insan hakları ihlallerine göz yumması, İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün son yıllarda gördüğü en endişe verici eğilimlerden biri olduğunu dile getiriyor.

Sälen'de düzenlenen sivil savunma konferansında Başbakan Ulf Kristersson, Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin taleplerinin tamamının yerine getirilmesinin mümkün olmadığını söyledi. Kristersson, ”Türkiye bizim yapamayacağımız ya da veremeyeceğimiz şeyleri bizden istiyor” diyerek Türkye’nin bazı isteklerinin kabul edilemez olduğunu belirtiyor.

                                                              Ulf Kristersson ve Recep Tayyip Erdoğan

Tirana Hussan, İsveç'in uluslararası saygın rolünün İsveç'in eylemleriyle zarar görebileceğini ve İsveç imajının da ülkenin diğer ülkelerle ilgili eylemleriyle şekillendiğini söylüyor. İsveç, yalnızca ülke içinde insan haklarına ne kadar saygı duyulduğuna göre değil, İsveç'in hangi ülkelerle iş yapmayı seçtiğine göre de değerlendiriliyor suçlaması getiriliyor.

İnsan Hakları İzleme Örgütü Perşembe günü yıllık raporunu yayınlıyor. Diğer şeylerin yanı sıra, Türkiye'de ifade ve basın özgürlüğü eksikliğinden, şüpheli yasal kesinlikten ve yasaklanmış gösterilerden bahsediyor.

İsveç gibi demokratik ülkelerin, Türkiye'nin insan hakları örgütü olduğunu düşündüğü ülkelerle işbirliği yapması -birçok ülkede görüldüğü gibi- endişe verici bir eğilim.

Raporda buna benzer birkaç örnekten bahsediliyor: ABD'nin Suudi Arabistan ile ilişkisi ve birçok Avrupa ülkesinin Mısır'a silah ihracatı gibi konular…

insan hakları izleme örgütü isveç eleştiri türkiye insan hakları ifade özgürlüğü basın özgürlüğü gazeteciler gösteri yasak
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ