ABD, TÜRKİYE’YE F16 SATIŞIYLA İSVEÇ’İN ADAYLIĞINA ONAY SAĞLAYABİLİR Mİ?

The Wall Street Journal'ın haberine göre ABD, Türkiye'ye F16 savaş uçağı satmaya hazırlanıyor. Olası bir anlaşma Ankara'nın İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik başvurularını onaylamasını kolaylaştırabilir.

ABD, TÜRKİYE’YE F16 SATIŞIYLA İSVEÇ’İN ADAYLIĞINA ONAY SAĞLAYABİLİR Mİ?
ABD, TÜRKİYE’YE F16 SATIŞIYLA İSVEÇ’İN ADAYLIĞINA ONAY SAĞLAYABİLİR Mİ? Admin
Bu içerik 582 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

The Wall Street Journal haberine göre, Biden yönetimi, bazı şeylerin yanı sıra 40 F16 uçağını içeren 20 milyar dolarlık bir anlaşma için kongre onayı almayı planlıyor. Kaynakların gazeteye verdiği demeçte, anlaşma, diğer şeylerin yanı sıra, Türkiye'ye iki ülkenin NATO üyeliğini onaylaması için bir "havuç" ve "teşvik" olarak tanımlanıyor.

TT’nin haberine göre, F16'ların Türkiye'ye satışı uzun süredir gündemde olsa da defalarca ertelenmişti. Hazırlandığı söylenen anlaşma, savaş uçaklarının yanı sıra 900 savaş robotu, 800 bomba ve Türkiye'nin halihazırda sahip olduğu F16 uçakları için yedek ekipman parçalarını  içeriyor.

The Wall Street Journal'a göre, ABD Kongresi daha önce Beyaz Saray'ın talep ettiği bir silah anlaşmasını engellememişti. Aynı zamanda, birkaç Kongre üyesi defalarca Türkiye'ye silah satışına insan hakları gerekçesiyle karşı çıkmışlardı. Eğer bu kez, kongre satışı onaylarsa; bu Türkiye’ye ödün vermek anlamı taşıyor ki, bu durumu ”havuç” ve teşvik” anlamındaki karikatüre uygun bir kılıf olarak da değerlendiriliyor.

Basına göre, anlaşmanın Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun önümüzdeki hafta Washington'a yapacağı ziyaretle bağlantılı olarak açıklanması bekleniyor.

ABD f16 savaş uçağı türkiye kongre satış joe biden mevlüt çavuşoğlu ziyaret
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ