NEPAL’DA UÇAK KAZASI 68 KİŞİ ÖLDÜ

Nepal'de Pazar sabahı erken saatlerde meydana gelen uçak kazasında en az 68 kişi hayatını kaybetti. Başkent Katmandu'dan kalktıktan sonra düşen uçakta 68'i yolcu olmak üzere 72 kişi bulunuyordu. Yolcuların çoğu yabancı uyrukluydu. Yeti Havayolları kaza sonrası pazartesi günü için tüm uçuşlarını iptal etti.

NEPAL’DA UÇAK KAZASI 68 KİŞİ ÖLDÜ
NEPAL’DA UÇAK KAZASI 68 KİŞİ ÖLDÜ Admin
Bu içerik 421 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

İçinde 72 kişi bulunan bir uçak Pazar günü Nepal'in turistik şehri Pokhara'ya yaklaşırken düştü. Katmandu Post, ATR72 tipi uçak öğle saatlerinde Pokhara'nın Nayagaun semtindeki bir dağ geçidine düştüğünü duyurdu.

Uçakta bulunan 72 kişiden 68 öldüğü bildiriliyor. AFP'nin bildirdiğine göre hayatta kalan yaralı kişiler bazı kişiler hastaneye kaldırıldı. Durumları hakkında henüz bilgi yok. Yeti Havayolları uçakta 53 Nepalli ve 15 yabancı uyruklu olduğunu belirtiyor: Beş Hintli, dört Rus, Güney Kore'den iki ve Arjantin, Avustralya, Fransa ve İrlanda'dan birer kişi.

Reuters haber ajansına göre, uçak kazasıyla ilgili çalışmalar olay yerinde pazartesi günü de devam edeceğini duyurdu. Ayrıca Yeti Havayolları pazar günü şirketin pazartesi günü tüm uçuşlarını iptal ettiğini duyurdu.

Reuters, Nepal Başbakanı Pushpa Kamal Dahal'ın kaza nedeniyle kabineyi acil toplantıya çağırdığını yazdı. Nepal maliye bakanı ayrıca haber ajansına hükümetin pazar günkü uçak kazasıyla ilgili bir soruşturma başlatacağını söyledi.

nepal uçak kazası ölü yeti havayolları
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ