FİNLANDİYA NATO ÜYELİĞİNE İSVEÇ OLMADAN DA DEVAM ETMEK İSTİYOR

Finlandiya, İsveç olmadan ülkenin NATO başvurusuna devam etmek istediğini açıkladı. Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto Yle Televizyonuna, ”Tabii ki, ülke olarak İsveç'in başvurusunun uzun süre sürümcemede kalacağı ortaya çıkıyorsa durumu değerlendirmek zorundayız” diyor.

FİNLANDİYA NATO ÜYELİĞİNE İSVEÇ OLMADAN DA DEVAM ETMEK İSTİYOR
FİNLANDİYA NATO ÜYELİĞİNE İSVEÇ OLMADAN DA DEVAM ETMEK İSTİYOR Admin
Bu içerik 354 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

İsveç ile Türkiye arasında çıkan krizin İsveç’in NATO üyeliğine alınmasının uzun bir sureye gereksinim olduğunun ortaya çıkması üzerine Finlandiya yoluna yalnız devam etmek istiyor. İlk olarak, Finlandiya İsveç olmadan Savunma İttifakına (NATO) katılmaya çalışıyor.

Ancak İsveç'teki son Erdoğan -Kritik gösteriler Natoresan'ı yavaşlattı ve Finlandiya için de tekerleklere çomak  koymak gibi bir durum söz konudur. Bu nedenle Pekka Haavisto, “Bu protestocular Finlandiya ve İsveç'in güvenliği ile oynuyor” diyor.

Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto, Finlandiya'nın NATO sürecinde kendi başına ilerleyeceği alternatifine karar vermenin hâlâ çok erken olduğunu vurguluyor, ancak bunun için kapıyı da kapatmıyor. “Finlandiya, İsveç ve Türkiye şimdi durumu gözden geçirmek için ilkbaharda bir toplantı düzenlemeye çalışıyorlar” diye Yle TV kanalına yazıyor.

Pazartesi günü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç'in NATO'ya başvurusu için "destek beklemesinler" yönünde yaptığı bir konuşmada açıkladı.

Rasmus Paludan’ın  Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği’nin yakınında Kur'an'ı yakmasını sert bir dille eleştirdi ve bunun herkese, özellikle de Müslümanlara hakaret olduğunu vurguladı. Cumhurbakanı  Erdoğan ayrıca İsveç hükümetini gösteriye izin verdiği için ve Kürt yanlısı bir gösterideki katılımcıların PKK bayraklarını saallamalarını eleştirdi.

AP'ye göre Erdoğan, “Dolayısıyla terörist grupların serbestçe gösteri yapmasına izin vereceksiniz ve daha sonra desteğimizle NATO'ya katılmanızı mı bekleyeceksiniz? Bu olmayacak” dedi.

Finlandiya Dışişleri Bakanı NATO üyelik Pekka Haavisto İsveç Finlandiya Nato üyeliği Türkiye
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ